Doliu în folclorul românesc. Matilda Pascal-Cojocăriţa a făcut anunţul trist pe Facebook

Matilda Pascal-Cojocărița este în doliu! Mama artistei s-a stins din viață, a anunţat cântăreaţa printr-un mesaj emoţionant.

20 aug. 2022, 06:52
Doliu în folclorul românesc. Matilda Pascal-Cojocăriţa a făcut anunţul trist pe Facebook

Matilda Pascal-Cojocărița se află în doliu, după ce mama sa s-a stins din viață joi, 18 august. Ileana, mama interpretei, a murit cu o lună de zile înainte să împlinească 90 de ani. Avea probleme de sănătate specifice vârstei. Înmormântarea va avea loc luni, 22 august, în județul Vaslui, în localitatea natală a interpretei.

Doliu în sportul românesc. Baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit în somn chiar în ziua în care împlinea 18 ani
„Frumoasa mea, imi este atat de greu sa inteleg caci de astazi nu mai sunt copil , in ochii tai mi-am oglindit toata existenta mea , privirea-ti blanda m-a ocrotit si m-a urmarit pretutindeni , m- ai invatat sa pasesc ,m ai invatat sa vorbesc ,m -ai invatat sa iubesc , m -ai invatat sa daruiesc , oamenii sa-i pretuiesc , mi-ai dat har si puterea de a invinge .Pentru tot si toate iti multumesc !…dorul doare tare MAMA .
Dumnezeu sa-ti mangaie sufletul si sa-l aseze de-a dreapta SA! … Luni 22 august ora 11,00 ne vom lua ramas bun iubita mea , pentru totdeauna !”, a scris Matişda Pascal-Cojocăriţa pe Facebook. Mama interpretei avea probleme mari  de sănătate.

În urmă cu un an, artista a mai trecut prin momente grele, când și-a îngropat fostul soț, pe Ioan Cojocărița, tatăl unicului ei fiu, Alin Pascal, și el artist de profesie. Fostul soț al cântăreței s-a luptat cu o boală crâncenă și a fost înmormântat într-un cimitir din Iași. Matilda Pascal-Cojocărița a fost căsătorită cu el timp de 13 ani, dar a rămas în relații bune cu acesta și după ce s-a despărțit de el.

Matilda Pascal-Cojocărița s-a născut într-o familie de oameni simpli, care aveau deja trei copii. A copilărit în orașul natal până la 17 ani. Studiile liceale și le-a absolvit la Liceul Emil Racoviță din Iași, cursuri serale, iar cele superioare la Facultatea de Muzică, în cadrul Universitații Spiru Haret, de curând absolvind și masteratul în folclor. După absolvirea liceului s-a angajat la Combinatul de fire și fibre sintetice din Iași, unde s-a înscris în ansamblul combinatului. Acolo, a cântat muzică populară și ușoară și a participat și la dansuri populare.

În 1979 a câștigat echivalentul de atunci al titlului „MISS România” din zilele noastre, și anume locul 1 al primului concurs de frumusețe feminină din România, sub deviza „Muncă, Tinerețe, Frumusețe”, concurs ce a avut loc la Costinești.

Citeşte şi

George Simion, mesaj pentru Bruxelles: „Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc!” | EXCLUSIV
S-a căsătorit pentru prima oară în 1980, căsătorie în urma căreia s-a născut primul ei copil, un băiat. După o perioadă de timp pleacă, împreună cu copilul în vârstă de 13 ani, la Bistrița, la violonistul Ștefan Cigu, cel cu care se cunoștea din diversele concerte avute în țară. După ceva timp, cei doi își unesc destinele și formează una din cele mai frumoase și stabile perechi din lumea muzicii populare.

Cei doi s-au stabilit în Bistrița, alături de cei 3 copii ai lor (băiatul Matildei din prima căsătorie și un băiat și o fată ai lui Ștefan dintr-o căsătorie anterioară). Cei trei copii ai familiei au urmat tot cariere muzicale.