DOLIU în folclorul românesc! Unul dintre cei mai cunoscuţi artisti de MUZICA POPULARA a murit la 57 de ani

S-a stins din viaţa Iancu Popovici, unul din marii instrumentişti ai Banatului, anunţă presa locală.

11 mai 2022, 11:39
DOLIU în folclorul românesc! Unul dintre cei mai cunoscuţi artisti de MUZICA POPULARA a murit la 57 de ani

Iancu Popovici, un trompetist de legendă al muzicii populare din Timișoara, s-a stins din viață, în urma unui infarct, la vârsta de 57 de ani.

S-a născut pe 30 iulie 1964 într-o zonă plină de tradiţii, Domaşnea, Iancu a fost fiul celebrului Luţă Popovici, un mare maestru al taragotului, recunoscut în întreaga ţară.

Raluca Podea este în doliu. Tatăl blondinei a murit: „Te rog, Doamne, lasă-l să doarmă în braţele tale iubitoare”
Talentat şi devotat folclorului, Iancu a colaborat cu artişti de marcă ai Banatului, dar a avut şi un vinil de muzică sârbească încă înainte de 1989, fiind asfel apreciat nu doar în ţară, dar şi în străinătate.

„Dragu mi-i că-s bănățan mândru șî fălos” anunță că a mai plecat la cele veșnice un instrumentist de fală al Banatului.

„Trompetistul Iancu Popovici ne-a părăsit pentru a cânta la îngeri. Dumnezeu să-l ierte și să îl primească in Împărăția Sa. Drum lin la îngeri Maestre! ”

Doliu în Formula 1. Unul dintre cei mai buni piloţi ai generaţiei sale A MURIT: „A fost mai bun decât mulţi care au câştigat campionatul mondial”
Fiu al Domașnei, născut la data de 30 iulie 1964, Iancu Popovici a deprins încă de timpuriu dragostea de cântec popular de la părintele său. Iancu Popovici provine dintr-o familie de artiști bănățeni de elită, fiind fiul maestrului Luță Popovici.