Doliu în fotbalul românesc. Ne-a părăsit încă un mare jucător

Nicolae Pescaru a murit. Ne-a părăsit încă unul dintre fotbaliştii care au jucat la Mondialul din Mexic 197

26 mai 2019, 07:28
Doliu în fotbalul românesc. Ne-a părăsit încă un mare jucător

Nicolae Pescaru, 76 de ani, a decedat în această după-amiază, în urma unei lungi suferinţe, scrie digisport.ro. Din păcate suntem părăsiţi de un nou nume mare al fotbalului românesc. Pescaru a făcut parte din echipa naţională a României care a participat la Campionatul Mondial din Mexic 1970.

Citeşte şi A murit la 36 de ani din cauza unei intervenţii banale. Ce specialitate avea medicul care a operat-o

Nicolae Pescaru este considerat cel mai mare fotbalist al Braşovului. „Tata a murit astăzi după o lungă suferinţă. Luni trebuia să meargă din nou la spital. Nu a mai apucat!”, a spus Lara Frumosu, fiica lendarului fotbalist pentru Monitorul Expres.

Nicolae Pescaru, legenda echipei din Braşov

Timp de 19 ani (1962-1981), Pescaru a îmbrăcat doar tricoul lui „Steagul Roşu”. A evoluat în 311 meciuri în prima ligă, la care se adaugă alte cîteva sute în Divizia B şi Cupa României.

„Nu am ţinut o socoteală exactă, dar cred că am jucat peste 600 de meciuri pentru «Steagu’»”, spunea la un moment dat fostul mare fotbalist. Pescaru este urmat în acest clasament de Iuliu Jenei, cu 303 partide, şi Ioan Naghi, cu 286 meciuri.

Pescaru deţine şi recordul de goluri marcate pentru FC Braşov, 62 de goluri în Divizia A, urmat de Mugurel Buga şi Marian Ivan, ambii cu câte 57 de goluri.