Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

Viorel Stoica, zis "Pilă", fostul președinte al celor de la Farul, a murit la vârsta de 80 de ani. Acesta a condus clubul dobrogean între anii 1987 și 1989.

01 nov. 2023, 08:11
Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi
Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul preşedinte al echipei lui Gică Hagi

Doliu în fotbalul românesc. Viorel Stoica a ocupat funcția de președinte al echipei Farul între anii 1987 și 1989. Porecla sa a fost cea care l-a consacrat în fotbalul românesc. Apelativul i-a fost atribuit chiar din timpul facultății. „Porecla mi se trage din facultate. Eram student şi mă luam de toată lumea. Le ziceam: „Bă, voi aveţi cu toţii pile aici?”. Am fost student la Geologie și la Drept. Sunt un fel de Emil Constantinescu al fotbalului!”, spunea acum ceva vreme Viorel Stoica pentru EVZ.

Citeşte şi: Mircea Sandu, dezvăluiri despre lupta cu cancerul: „Trăiesc cu speranța că voi ajunge să-mi cunosc și strănepoții”

„Pilă” a absolvit facultatea de Geologie și de Drept cu nota 10. Cornel Dinu, cel care i-a fost prieten timp de 56 de ani, îl descrie ca fiind o adevărată enciclopedie și un om cu o capacitate intelectuală deosebită, dar și un bun psiholog, știa cum și ce să vorbească cu fiecare în parte: „Brici de deștept, deși a crescut la orfelinat, a făcut două facultăți, Drept și Geologie (pe timpul lui Nicolae Ceaușescu!), și a fost șef de complex la Steaua de Mare, în Eforie Nord. Cum ajungeau pe Litoral, Fănuș Neagu și Ion Băieșu, dar și Cornel Dinu și Mircea Sandu, îl căutau pe „Pilă”. Tip plăcut, cult și de bună întâmpinare. „Pilă” a fost foarte apropiat de Mircea Sandu, pe care știa ca nimeni altul să-l calmeze, să-l tempereze în momentele în care îl cuprindea furia. Nu-mi vine să cred că s-a dus… Mă podidesc lacrimile când mă gândesc că nu mai e… că n-o să-l mai aud măcar la telefon, vorbeam destul de des”, a spus Cornel Dinu pentru Fanatik.

Citeşte şi: Doliu uriaș în lumea fotbalului românesc. A murit cel mai longeviv oficial al CFR Cluj: „Jucător, conducător, antrenor”