Doliu în fotbalul românesc! A murit fotbalistul care l-a confruntat pe legendarul Batistuta

A murit unul dintre cei mai valoroși jucători din fotbalul românesc la vârsta de 52 de ani, din cauza unui infarct.

29 aug. 2021, 16:36
Doliu în fotbalul românesc! A murit fotbalistul care l-a confruntat pe legendarul Batistuta

A murit Valer Săsărman, de la Gloria Bistrița, unul dintre cei mai valoroși fotbaliști ai României, a murit la vârsta de 52 de ani, în urma unui infarct.

O legendă a fotbalului românesc, Valer Săsărman a evoluat în 329 de meciuri pentru echipa sa de suflet, Gloria Bistrița în Liga 1, pentru care a marcat 7 goluri.

Săsărman a câștigat și Cupa României, alături de Gloria Bstrița, în 1994. Una dintre cele mai impresionante realizări ale fotbalistului român rămâne meciul cu Fiorentina din cupele europene, unde l-a confruntat pe faimsoul jucător argentinian, Batistuta.

După retragere, Săsărman a fost antrenorul mai multor grupe de copii și juniori.

„Rămas bun, Valer Săsărman!

Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că fostul capitan și antrenor al Gloriei a plecat dintre noi. Ele se rezumă doar la durere şi tristeţe.
Îți mulțumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă și suporterilor Gloriei.
Dumnezeu să te odihnească în pace!

Suntem alături de familia îndurerată în aceste momente extrem de dificile. Condoleanțe!
Să vă dea bunul Dumnezeu putere să treceți peste această imensă pierdere”, este comunicatul Gloriei Bistrita pe Facebook.

Doliu în fotbal. „Micul general” al naţionalei a murit după o comoţie cerebrală

Doliu în fotbal!

A murit un jucător de legendă al Belgiei.  Fostul internaţional Wilfried van Moer, finalist la EURO 1980 cu selecţionata ţării sale, a decedat la vârsta de 76 de ani, în urma unei comoții cerebrale, a anunţat, miercuri, presa locală, citată de AFP.

„Micul general”, cum era denumit van Moer, a fost considerat unul din cei mai buni jucători belgieni din istorie. Campion al Belgiei trei ani consecutiv cu Standard Liege (1969, 1970 şi 1971), el a candidat pentru „Balonul de Aur” în 1980, dar a fost devansat de germanii Karl-Heinz Rummenigge şi Bernd Schuster, precum şi de francezul Michel Platini.

Wilfried van Moer a fost principalul artizan al calificării Belgiei în finala EURO 1980, „diavolii roşii” fiind învinşi în finală de echipa RFG.

Dealtfel, Van Moer a fost un obișnuit pentru echipa națională a Belgiei , el jucând și în turneul final al Cupei Mondiale din 1970 și marcând de două ori într-o înfrângere cu 3-0 a Mexicului , singura victorie a Belgiei în turneu.

După Euro 1980, cariera internațională a lui Van Moer a continuat suficient pentru a apărea într-un alt turneu final al Cupei Mondiale, în 1982.

Numit căpitan în absența lui Eric Gerets , pentru meciul din faza a doua împotriva Poloniei, cariera sa internațională s-a încheiat când a fost înlocuit de François Van der Elst la pauză.

Postarea virală care a stârnit confuzie pe tot globul. Fratele emirului l-a prezentat pe Ronaldo în tricoul lui PSG, alături de Messi
Belgia a pierdut acel meci împotriva Poloniei cu scorul de 3 la 0. După ce a încetat să mai joace fotbal, a devenit antrenor pentru echipe precum Sint-Truiden, SK Beveren, Assent și FC Diest, înainte a renunța, oarecum dezamăgit de nivelul fotbalistic al jucătorilor belgieni.

I-a succedat lui Van Himst ca antrenor principal al Naționalei Belgiei, în 1996, pentru doar cinci jocuri.