NAE MANEA A MURIT. Doliu în fotbalul românesc

Nicolae Manea, fostul jucător şi antrenor al Rapidului, a murit la vârsta de 60 de ani. Acesta suferea de câteva luni de cancer la ficat.

RomaniaTV.net
15 dec. 2014, 07:14
NAE MANEA A MURIT. Doliu în fotbalul românesc

Nicolae Manea suferea de câteva luni de cancer la ficat şi timp de câteva luni a urmat un tratament de specialitate la o clinică din Franţa. În urmă cu o săptămână fiul fostului rapidist, Florin Manea, declara că tată său treece prin chinuri de neimaginat şi că a slăbit 20 de kilograme.

Este cea mai grea perioadă, când acele celule sînt bombardate. I-am oprit chimioterapia şi l-am adus în România. Tata este internat la o clinică din Bucureşti şi este supus unei cure de vitaminizare. Nu avea rost să-l ţinem la Nisa şi să dau acolo 1.600 de euro pe zi. Poate face acest tratament fără probleme şi aici„, spunea Florin Manea.

În urmă cu câteva luni, o răceală care nu se mai vindeca l-a determinat pe Nicolae Manea să îşi facă analize mai amănunţite la Spitalul Militar. Astfel, i-a fost descoperită boala. La recomandarea lui Mircea Sandu, el s-a internat la celebra clinică din Nisa unde s-a vindecat de cancer şi fostul şef de la Casa Fotbalului. Iniţial, medicii i-au spus că în trei luni ar putea fi externat, însă, între timp, datele s-au schimbat. „Mircea Sandu a descoperit mai din timp boala decât tata şi s-a vindecat„, spunea Florin Manea.

Nicolae Manea avea 60 de ani, iar în cariera de jucător a evoluat pe postul de atacant, legându-şi numele de Rapid Bucureşti unde a jucat timp de 19 sezoane. Cu giuleştenii a câştigat Cupa României, în anul 1975.

În cariera de antrenor, a cucerit în 1998 Cupa României și în 1999 campionatul, ambele trofee la Rapid, din postura de secund al lui Mircea Lucescu. A mai ocupat la Rapid posturile de secretar general (2007), director tehnic, administrator delegat sau director general adjunct al clubului (2008).

În octombrie 2009 a fost instalat în funcția de antrenor principal la Rapid pe care a condus-o până în martie 2010. De asemenea, le-a mai antrenat pe Gloria Bistriţa şi Corona Braşov.