Doliu în fotbalul românesc. Un fost jucător de la FC Braşov a murit la doar 37 de ani

Fotbalul românesc este din nou în doliu, după ce Marian Măuţă, un fost jucător al echipei FC Braşov, a încetat din viaţă la numai 37 de ani. Măuţă a murit duminică după-amiază

RomaniaTV.net
25 nov. 2013, 08:53

Fostul fotbalist al FC Braşov, Marian Măuţă, a încetat din viaţă pe un pat de la Spitalul Judeţean Braşov, unde era internat de o săptămână, din cauza unor grave probleme medicale.

Măuţă fusese internat în stare gravă, din cauza unei infecţii, dar după câteva zile de tratament starea sa părea să se amelioreze. Brusc, fotbalistul a început însă să se simtă din nou rău, iar eforturile medicilor de a-i salva viaţa s-au dovedit zadarnice.

Marian Măuţă, fost jucător la Tractorul, FC Braşov, FC Bihor şi Corona Braşov, a activat concomitent ca jucător şi antrenor secund la echipa municipalităţii până la promovarea acesteia în Liga I, în sezonul trecut. După ce a fost înlăturat de la Corona, Măuţă a revenit pe teren ca jucător în această vară, legitimându-se la echipa de Liga a IV-a Înfrăţirea Agromec Hărman, pentru care juca în mod frecvent.

În 2001, Măuţă a fost descoperit cu probleme cardiace şi a suferit o intervenţie pe cord la o clinică din Israel, unde i s-a montat un stent care urma să fie înlocuit în 2016. Măuţă a jucat, însă, fotbal în continuare, pe semnătură, fiind supus unor controale medicale din şase în şase luni.

„Conducerea administrativă, conducerea tehnică şi jucătorii echipei FC Braşov transmit «Sincere condoleanţe!» familiei fostului «stegar» Marian Măuţă, cel care a încetat din viaţă, în această după-amiază, la vârsta de 37 de ani”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul FC Braşov, duminică seară.

Gruparea braşoveană a precizat că înaintea meciului cu CFR Cluj, programat în această seară, de la ora 19.00, în etapa a XV-a a Ligii I, se va ţine un moment de reculegere în memoria lui Marian Măuţă.