Doliu în hipism. A murit un mare campion al României

Nicu Clipici, singurul campion naţional la călărie obstacole de la Herghelia din Mangalia, s-a stins din viaţă chiar de ziua lui, la vârsta de 69 de ani.

06 ian. 2014, 17:43
Doliu în hipism. A murit un mare campion al României

Singurul campion naţional la călărie obstacole din Dobrogea, în anii ’70, Nicu Clipici, a fost înmormântat luni, după ce a încetat din viaţă, după o lungă suferinţă, chiar în ziua în care a împlinit 69 de ani.

Măestria în şa a lui Nicu Clipici a fost imortalizată şi în filmul lui Sergiu Nicolaescu, „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”.

Potrivit reporterntv.ro, cortegiul funerar a fost însoţit de 4 călăreţi, în semn de respect pentru campionul trecut în nefiinţă. De la ceremonia de înmormântare nu a lipsit nici directorul Hergheliei Mangalia din perioada în care Nicu Clipici câştiga titlul după titlu.

Îl ştiu ca pe un băiat foarte săritor, un om disciplinat, era un băiat descurcăreţ: pe el îl trimiteam unde era nevoie de transportat caii, să rezolve problema cu îmbarcările!„, spune dr. Nicolae Strătean, fost şef al Hergheliei Mangalia.

După momentul 03.45 al clipului, demonstraţia de măiestrie a lui Nicu Clipici, în „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”