Doliu în lumea actorilor! S-a stins una dintre stelele cinematografiei hollywoodiene

Jane Withers, una dintre stelele cinematografiei anilor '30, a murit la 95 de ani. Anunţul a fost făcut de Kendall Errair, fiica starului de la Hollywood.

10 aug. 2021, 23:44
Doliu în lumea actorilor! S-a stins una dintre stelele cinematografiei hollywoodiene

Doliu în lumea actorilor! Withers a murit sâmbătă seara, în Burbank, California, înconjurată de cei dragi, a declarat fiica ei pentru Deadline, citat de CNN.

Mama a fost o persoană foarte specială. Lumina încăperea cu zâmbetul ei, radia bucurie și recunoștință, când vorbea despre cariera ei, pe care a iubit-o atât de mult și ne spunea cât a fost de norocoasă”, a spus Errair.

Cauza morții lui Jane Withers nu a fost dezvăluită.

Citeste si Fenomen rar în Veneția în toiul verii. Piața San Marco a fost inundată. Reacție surprinzătoare: sărutări și dans prin apa până la genunchi VIDEO

Doliu în lumea actorilor! Withers, copilul-minune al cinematografiei hollywoodiene

Withers şi-a început cariera la Hollywood la vârsta de 8 ani, când a jucat rolul lui Joy Smythe, copilul răsfățat care îl chinuie pe orfanul angelic al lui Shirley Temple, în filmul tragicomic „Bright Eyes, regizat de David Butler în 1934. Acest rol i-a deschis drumul spre numeroase filme, în anii 1930, în care a jucat roluri de fetiță răsfățată.

Un an mai târziu, Jane Withers a jucat rolul principal în comedia „Ginger” a lui Lewis Seiler, fiind o orfană care locuia într-un apartament sărăcăcios din New York, alături de unchiul ei „Rex”, un actor shakespearian pensionat.

În 1947, la 21 de ani, Withers a încercat să se retragă din industria filmului, pentru a-și întemeia o familie, după ce a jucat în zeci de filme, printre care „The Holy Terror”, „Wild and Wooly”, „Rascals” și „The Arizona Wildcat”. Se reîntoarce în lumina reflectoarelor în 1956, când George Stevens o distribuie în rolul vecinei „Vashti Snythe”, din filmul-cult „Giant”, alături de actriţe precum Elizabeth Taylor, Rock Hudson și James Dean.

Citeste si Imaginile groazei, mii de animale ucise de secetă în Kazahstan. Vitele nu mai au furaje, proprietarii le dau să mănânce carton umed

În 1960, aceasta primește o stea pe Bulevardul Celebrităților de la Hollywood.

Ultimul său rol a fost cel în care și-a împrumutat vocea lui Laverne în animația Disney „Cocoșatul de la Notre Dame II” (2002).