Doliu în lumea artistică. A murit autoarea bestseller-ului „Să ucizi o pasăre cântătoare”

Scriitoarea americană Harper Lee, autoarea bestsellerului "Să ucizi o pasăre cântătoare", distins cu premiul Pulitzer în 1961, a murit, vineri, la vârsta de 89 de ani.

RomaniaTV.net
19 feb. 2016, 16:18

Acțiunea și personajele romanului „Să ucizi o pasăre cântătoare” au fost inspirate din observarea de către autoare a familiei și vecinilor ei, precum și a unui eveniment ce a avut loc în orașul ei natal în 1936, pe când ea avea 10 ani. Cartea, care este despre injustiţia rasială dintr-un mic orăşel din Alabama, a fost vândută în peste 10 milioane de exemplare.

Romanul a fost adaptat în 1962 cu Gregory Peck în rolul lui Atticus Finch. A fost un succes atât din perspectiva profiturilor, cât și din punctul de vedere al criticii. A câștigat trei premii Oscar: Gregory Peck, pentru cel mai bun actor, Premiul Oscar pentru cele mai bune decoruri (alb-negru) și Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Harper Lee s-a născut pe 28 aprilie 1926, în Monroeville, Alabama. Tatăl său, fost editor și proprietar al unui ziar local, era de meserie avocat. Încă din copilărie Harper Lee a fost o cititoare avidă și precoce și bună prietenă a viitorului scriitor Truman Capote.