Doliu în lumea artistică. A murit autoarea bestseller-ului "Să ucizi o pasăre cântătoare"

Publicat: Vineri, 19 Februarie 2016 18:18 // Actualizat: Vineri, 19 Februarie 2016 18:23 // Sursa: romaniatv.net

Scriitoarea americană Harper Lee, autoarea bestsellerului "Să ucizi o pasăre cântătoare", distins cu premiul Pulitzer în 1961, a murit, vineri, la vârsta de 89 de ani.

Acțiunea și personajele romanului "Să ucizi o pasăre cântătoare" au fost inspirate din observarea de către autoare a familiei și vecinilor ei, precum și a unui eveniment ce a avut loc în orașul ei natal în 1936, pe când ea avea 10 ani. Cartea, care este despre injustiţia rasială dintr-un mic orăşel din Alabama, a fost vândută în peste 10 milioane de exemplare.

Romanul a fost adaptat în 1962 cu Gregory Peck în rolul lui Atticus Finch. A fost un succes atât din perspectiva profiturilor, cât și din punctul de vedere al criticii. A câștigat trei premii Oscar: Gregory Peck, pentru cel mai bun actor, Premiul Oscar pentru cele mai bune decoruri (alb-negru) și Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Harper Lee s-a născut pe 28 aprilie 1926, în Monroeville, Alabama. Tatăl său, fost editor și proprietar al unui ziar local, era de meserie avocat. Încă din copilărie Harper Lee a fost o cititoare avidă și precoce și bună prietenă a viitorului scriitor Truman Capote.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Harper Lee Harper Lee a murit Să ucizi o pasăre cântătoare scriitoare moartă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 18:40
... Scriitoarea americană Harper Lee, autoarea bestsellerului „Să ucizi o pasăre...
1
EUR
4.8744
RON
24 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H