Doliu în lumea artistică. Un cunoscut actor şi magician a murit la vârsta de 72 de ani

Ricky Jay, unul dintre cei mai talentaţi magicieni, a murit la vârsta de 72 de ani, sâmbătă, la Los Angeles, scrie news.ro.

RomaniaTV.net
25 nov. 2018, 07:24
Doliu în lumea artistică. Un cunoscut actor şi magician a murit la vârsta de 72 de ani

Managerul său, Winston Simone, a spus despre Jay că „a fost ca nimeni altul. Nu vom mai vedea vreodată pe cineva atât de apreciat ca el”.

Pe lângă lunga sa carieră de magician a apărut şi în filme precum „Magnolia” (1999) ca narator, „Tomorrow Never Dies” (1997) în rol de terorist cibernetic, şi în „Boogie Nights” (1997). El a apărut de mai multe ori în filmele lui David Mamet: „House of Games”, „Homicide”, „Things Change”, „Spanish Prisoner”, „State and Main”, „Heist”. A avut numeroase roluri în seriale de televiziune, inclusiv în „The X-Files” şi „Deadwood”.

Jay a oferit consultanţă pentru mai multe filme. Între acestea figurează „Ocean’s Thirteen”, „The Prestige” şi „The Illusionist”. La fel şi pentru „Mission: Impossible – Rogue Nation”.

Jay şi dragostea lui pentru magie au reprezentat subiect de film în 2012, „Deceptive Practice: The Mysteries and Mentors of Ricky Jay”.