Doliu în lumea avocaturii! A murit unul dintre cei mai cunoscuți și respectați avocați, după o carieră de 44 de ani

Doliu în România! Avocatul Dumitru Liviu Cristian Alunaru, unul dintre cei mai cunoscuți și respectați din țară, a murit, după o carieră de 44 de ani.

02 iun. 2022, 11:56
Doliu în lumea avocaturii! A murit unul dintre cei mai cunoscuți și respectați avocați, după o carieră de 44 de ani

Avocatul Dumitru Liviu Cristian Alunaru, fost decan al Baroului Arad și membru al Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, s-a stins din viață. A intrat în avocatură în anul 1978 și a fost, de-a lungul timpului, profesor universitar și membru în mai multe organisme juridice și academice internaționale.

Anunțul trist al trecerii în neființă a fost făcut, miercuri, de președintele UNBR, Traian Briciu.

„În cei 44 de ani de avocatură, domnul avocat Dumitru-Liviu-Cristian ALUNARU s-a dedicat cu abnegație profesiei, afirmându-se ca un jurist de excepție, cercetător și autor a nenumărate lucrări științifice, articole, comunicări, contribuind la perfecționarea științei dreptului, în România și în Europa”, a anunțat Traian Briciu.

Regretatul avocat și-a obținut doctoratul la Cluj, apoi a mers și s-a specializat la Universitatea „Albert Ludwig” din orașul Freiburg, în Germania. De asemenea, avocatul Alunaru a fost și profesor universitar la Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, încă de la înființare. De asemenea, a fost membru în Consiliul de conducere al Institutului European de Drept de la Bruxelles, membru al Uniunii Juriștilor din Germania și al celei din Austria ori profesor invitat la Universitatea de Științe Economice din Viena.

Potrivit comunicatului oficialilor de la UNBR, avocatul Dumitru Liviu Cristian Alunaru a devenit cunoscut în străinătate mai ales datorită celor peste 50 de lucrări. Printre acestea se numără monografia în limba germană ce vizează contractul de vânzare-cumpărare și capitolul privind influența Codului civil general austriac asupra dreptului românesc, într-un volum festiv editat de Universitatea din Viena cu ocazia aniversării a 200 de ani de la promulgarea Codului Civil General Austriac.

Citește și Doliu în lumea medicală din România! Un reputat medic ATI s-a stins din viaţă

Citește și Ion Iliescu este în doliu: a murit primul său colaborator din FSN! Politicianul a fost găsit fără suflare în tramvaiul 23 din Bucureşti