Doliu în lumea filmului. Actiţa Angela Lansbury a murit la vârsta de 96 de ani

Angela Lansbury, vedeta din serialul poliţist american "Murder She Wrote", tradus în româneşte "Verdict: Crimă", a murit la vârsta de 96 de ani, anunţă BBC.

11 oct. 2022, 23:40
Doliu în lumea filmului. Actiţa Angela Lansbury a murit la vârsta de 96 de ani

Angela Lansbury a avut o carieră de opt decenii, în film, teatru şi televiziune. Născută în 1925, ea a fost una dintre ultimele staruri ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Dame Angela, aşa cum i se spunea în semn de respect pentru eleganţa sa desăvârşită, a murit în somn cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, potrivit unui comunicat al familiei.

Angela Lansbury a fost de trei ori nominalizată la Oscar, pentru rolurile din filmele ”Lumina de gaz/ Gaslight”, ”Portretul lui Dorian Grey/ The Picture of Dorian Grey” şi ”Candidatul manciurian/ The Manchurian Candidate”, şi a fost recompensată cu un Oscar onorific în 2014. De asemenea, cunoscuta actriţă a câştigat şase Globuri de Aur şi a primit 15 nominalizări la premiile Primetime Emmy.

Citeşte şi: Mihai Bendeac: „Mi-e milă de credincioșii ortodocși”. În ce a ajuns să creadă actorul: „Mi-a schimbat viața”