Mihai Bendeac: „Mi-e milă de credincioșii ortodocși”. În ce a ajuns să creadă actorul: „Mi-a schimbat viața”

De-a lungul timpului, Mihai Bendeac și-a obișnuit publicul cu tot felul de reacții excentrice, controversate. Cea mai recentă se referă la creștinii ortodocși, jigniți de comediant.

11 oct. 2022, 22:59
Mihai Bendeac: „Mi-e milă de credincioșii ortodocși”. În ce a ajuns să creadă actorul: „Mi-a schimbat viața”

Actorul care a devenit celebru imitându-i pe Gigi Becali, Victor Pițurcă și Perversul de pe Târgu Ocna îi consideră „demni de milă” pe creștinii ortodocși din România.

„Nu cred în ideea de religie. Mi-e milă de credincioșii ortodocși. Părerea lor despre Dumnezeu este jignitoare. O divinitate absurdă, veșnic îmbufnată, oricând gata să pedepsească, să dea boli cui râde de ea, să blesteme generații întregi pentru o ‘greșeală’ a cuiva…

Așa dobitoc?! Dacă asta ar fi divinitatea… Sunt mai bun. Și i-aș transmite că vreau neapărat în Iad. Având în vedere că am renunțat la religia ortodoxă în urmă cu ceva ani, multă lume mă întreabă dacă mai cred în Dumnezeu și dacă am îmbrățișat altă religie”, a declarat pamfletarul.

Mihai Bendeac nu se mai identifică drept creștin ortodox. El a preluat modelul actorilor de la Hollywood precum Tom Cruise și John Travolta și a „aderat” la scientologie.

„(…) Îl iubesc pe Dumnezeu. Acesta a fost motivul pentru care am renunțat la o religie care o folosește. (…) Nu, nu am îmbrățișat ‘altă religie’. Dar pot spune, clar și apăsat, că scientologia mi-a schimbat viața. În ce mod?

Dacă vă spun că tot ce vreau se împlinește, mă credeți? Prieteni, dacă vă tăiați o mână sau un picior, vi se schimbă personalitatea? Totul e în minte. Dar nu în cea pe care o știți. Sunteți datori față de voi să știți cine sunteți”, a explicat Mihai Bendeac, potrivit Antena Stars.

 

Ce este scientologia, „secta” la care a aderat Mihai Bendeac

 

La nivel mondial ar exista milioane de membri, adepți ai controversatei ideologii. Scientologia este considerată o mișcare religioasă ezoterică și totodată, o „sectă”, creată în 1952 de scriitorul american de literatură SF Ron Hubbard.

„Biblia” scientologiei începe cu o întâmplare care a avut loc acum 75 de milioane de ani, când Xenu, un dictator galactic, a adus pe Terra miliarde de extratereştri, i-a ucis, apoi a strâns spiritele lor şi le-a implantat amintiri false pentru a-i face să uite cine sunt de fapt.

90% dintre români sunt creștini ortodocși, iar aproape 5% sunt creștini catolici, potrivit celor mai recente date oficiale. Numărul creștinilor practicanți nu este cunoscut.