Doliu în lumea filmului, s-a stins din viaţă cineastul care a lucrat 12 ani la un film. Ultima sa producţie abia s-a lansat

Publicat: Joi, 05 Iulie 2018 18:21 // Actualizat: Joi, 05 Iulie 2018 18:21 // Sursa: romaniatv.net

Cineastul şi scriitorul francez Claude Lanzmann, cunoscut pentru documentarul de peste nouă ore „Shoah” (1985), pe durata căruia sunt dezvăluite ororile Holocaustului, a murit joi la vârsta de 92 de ani.

Lanzmann a murit în casa lui, după ce, timp de mai multe zile, s-a simţit „foarte slăbit", a transmis reprezentantul lui de la editura Gallimard pentru AFP.

Primul său documentar a fost „Pourquoi Israel" (1972), iar propria viaţă i-a fost de cele mai multe ori sursă de inspiraţie.

Anul trecut, la Cannes, şi-a prezentat filmul „Napalm", despre o scurtă dar intensă relaţie pe care a avut-o cu o asistentă medicală nord-coreeană în 1958.

Ultimul lui film, „Les quatre soeurs", format din patru episoade, a fost lansat săptămâna aceasta în cinematografele franceze.

„Shoah", cuvânt care înseamnă „calamitate" în limba ebraică, a fost cel care i-a adus recunoaşterea internaţională. Documentarul cuprinde interviuri cu supravieţuitori ai lagărelor naziste din polonia, şi imagini cu locurile unde s-au întâmplat atrocităţile.

Lanzmann a petrecut 12 ani lucrând pentru acest film, montând 350 de ore de filmare. Multe dintre cele rămase au fost folosite apoi în alte filme ale lui.

Născut pe 27 noiembrie 1925, într-o suburbie a Parisului, Lanzmann, nepotul unor evrei din Belarus, a trăit din 1940 în Brioude, unde tatăl lui i-a învăţat pe el şi fraţii săi să se ascundă de nazişti.

La vârsta de 18 ani, Lanzmann s-a alăturat Rezistenţei franceze, iar după război a studiat la Free University din Berlin.

Revenit în Franţa, a lucrat în mai multe redacţii, înainte de a deveni asistentul filozofului Jean-Paul Sartre, în 1952.

El avea vârsta de 26 de ani când a cunoscut-o pe partenera lui Satre, Simone de Beauvoir, în vârstă de 44 de ani atunci. Curând au devenit iubiţi, o relaţie deschisă agreată atât de Sartre cât şi de Beauvoir.

„Nu eram un trio. Am avut o relaţie independentă cu Sartre", a spus el anul trecut când a vândut către Universitatea Yale zeci de scrisori scrise de Beauvoir lui Lanzmann, singurul bărbat cu care a trăit ea.

Lanzmann a devenit apoi redactor la Les Temps Modernes, înfiinţată de Beauvoir şi Sartre, şi un critic vocal al colonialismului anilor 1960, inclusiv asupra ocupaţiei Algeriei de către Franţa.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Claude Lanzmann Holocaust Shoah
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 iul 13:49
Răspunde | Votează email 0 email
Allison Howarts
Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unele mărturisind că pot vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am hotărât să încerc. Am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unui vrăji adevărat și autentic, încercați-l oricând, este răspunsul la problemele dumneavoastră. Puteți să-l contactați prin e-mail: [email protected] și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele.
(1) DACĂ VREAȚI EX-BACK
(2) VREAȚI SA CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI
(3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS.
(4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEI ÎMBRĂCĂMINTE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ
(5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL
(6) VREI DUMNEAVOASTRĂ
(7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI
(8)
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H