Doliu în lumea filmului. Un celebru actor, cunoscut pentru rolurile din X-Men și Narcos, a murit la doar 42 de ani

Adan Canto, celebru cântăreț și actor mexican cunoscut pentru rolurile sale din X-men, Narcos și Designated Survivor, a murit, la doar 42 de ani.

10 ian. 2024, 18:55
Doliu în lumea filmului. Un celebru actor, cunoscut pentru rolurile din X-Men și Narcos, a murit la doar 42 de ani
Adan Canto, actor cunoscut pentru rolurile din X-Men și Narcos, a murit la doar 42 de ani

Publicista Jennifer Allen a declarat pentru Associated Press că celebrul actor Adan Canto a murit din cauza unui cancer apendicular și că a ales să păstreze diagnosticul său privat.

„Adan avea o profunzime de spirit pe care puțini o cunoșteau cu adevărat. Cei care l-au întrezărit au fost schimbați pentru totdeauna. Va fi foarte regretat de atât de mulți”, a dezvăluit Allen, potrivit time.com.

Adan Canto, născut în Ciudad Acuña, Coahuila, Mexic, și crescut în Texas, și-a început cariera la vârsta de 16 ani, când a plecat acasă în Mexico City pentru a lucra ca cantautor. Apoi a început să se ocupe de actorie, debutând în televiziune în 2009 în serialul mexican Estadi de Gracia. Debutul său american a venit mai târziu, în serialul dramatic The Following, realizat de Kevin Williamson în 2012.

Citește și: Actor celebru din serialul Fauda, rănit grav în luptele din Fâşia Gaza. Acesta îndeplinea serviciul de rezervă în cadrul corpului de geniu al armatei israeliene

Printre rolurile sale notabile se numără cel al vicepreședintelui ales Aron Shore în Designated Survivor, cel al politicianului columbian Rodrigo Lara Bonilla în Narcos și cel al mutantului Sunspot în X-Men: Days of Future Past. Adan Canto a jucat în debutul regizoral al lui Halle Berry, Bruised, precum și în Agent Game.

Totodată, a regizat primul său scurtmetraj în 2014 și un al doilea în 2020, un westwen provocator cu Theo Rossi în rolul principal.

Înainte de a primi diagnisticul nemilos, Canto juca rolul lui Arman Morales în serialul The Cleaning Lady de pe Fox, care în prezent filmează cel de-al treilea sezon. El nu a putut participa la produccție din cauza boluu, dar spera să să reintegreze mai târziu în acest sezon.

Citește și: Florin Călinescu a avut o formă grea de cancer. „Dacă nu era tratat, ajungea până la creier”. Soţia îndrăgitului actor, răpusă de aceeaşi boală cruntă

Kiefer Sutherland, care a jucat alături de Canto în „Designated Survivor”, a împărtășit un omagiu pe pagina sa de Instagram.

„Se pare că în ultima vreme am fost nevoit să fac prea multe postări ca aceasta, dar am inima frântă de pierderea lui Adan Canto. A fost un spirit atât de minunat. Ca actor, dorința lui de a face bine, de a fi grozav și apoi de a face mai bine, a fost cu adevărat impresionantă și ne va lipsi foarte mult. De asemenea, am inima frântă pentru soția sa, Steph, și pentru cei doi copii mici ai săi. Adan, să te odihnești în pace”, a scris Sutherland în legenda care însoțește o fotografie cu cei doi pe platou.

Adan Canto era căsătorit cu Stephanie Ann Canto și avea doi copii, pe Roman Alder, în vârstă de 3 ani, și Eve Josephine, în vârstă de 18 luni.

„Pentru totdeauna comoara mea Adan, ne vedem în curând”, a scris soția sa pe contul ei de Instagram.