Doliu în lumea folclorului românesc. Patru interpreți de de muzică populară au murit în urma tragicului accident de la Suceava

Patru destine au fost frânte în noaptea de duminică spre luni, în urma unui grav accident petrecut în Suceava.

21 aug. 2023, 16:57
Doliu în lumea folclorului românesc. Patru interpreți de de muzică populară au murit în urma tragicului accident de la Suceava
Patru interpreți de muzică populară au murit, luni dimineață, în urma accidentului de la Suceava

Doliu în lumea folclorului românesc, după teribilul accident petrecut în noapte de duminică spre luni, la Suceava. Patru artiști au murit noaptea trecută, după ce mașina în care se aflau s-a izbit cu putere de un stâlp de electricitate.

În autorism se aflau cinci persoane, trei dintre acestea au murit pe loc, iar al patrulea câteva ore mai târziu la spital, în Vatra Dornei. Cea de-a cincea persoană a fost internată cu răni grave.

Citește și: Tragedie la Suceava! Trei tineri au murit și alți doi sunt răniți grav, după ce mașina lor a intrat cu toată viteza într-un stâlp

Cele cinci persoane impicate în accident erau membri ai Ansamblului „Florile Bucovinei” din rădăuți. Se întorceau de la un spectacol susținut la Târnăveni.

Cele patru persoane care au decedat sunt Robert Ionel Mafteian (20 de ani), șoferul, Maria Bălan (26 ani), Ioana Tiperciuc (18 ani) și Andrei Pintilescu (31 de ani), care a murit la spital. Cea de-a cincea victimă, care se află la spital, este Ștefan Tanasiev, în vârstă de 29 de nai.

„V-ați grăbit să ajungeți primii la Festivalul Îngerilor, acolo … sus … Vestea morții fulgerătoare a celor ce ne-au fost colegi și prieteni dragi ne-a lăsat un gol imens în suflete și în Familia Ansamblului Folcloric FLORILE BUCOVINEI. Suntem alături de familiile îndoliate la ceas de grea încercare … Drum lin către ceruri, dragii noștri dragi! Nu vă vom uita niciodată, MARIA, IOANA, ANDREI și ROBERT!”, au transmis reprezentanții Casei de Cultură Rădăuți.

Accidentul a avut loc luni dimineață, la ora 03,35, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Un autoturism Audi, care se deplasa din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate.

Citește și: Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprită de poliție de două ori înainte de accident. Nu a fost testat pentru droguri

„Luni dimineață, la ora 03:35, un tânăr în vârstă de 19 de ani din com. Dornești, jud. Suceava, în timp ce conducea autoturismul, prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă, circulând pe DN 17 din com. Dorna Candrenilor, din direcția Bistrița către Vatra Dornei, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate. În urma producerii evenimentului a rezultat decesul conducătorului auto și a două pasagere din autoturism, de 18 și 26 de ani din localitățile Rădăuți și Marginea, jud. Suceava”, a transmis IPJ Suceava.