Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprită de poliție de două ori înainte de accident. Nu a fost testat pentru droguri

Răsturnare de situație în cazul tânărului de 19 ani care a ucis doi studenți la Geografie, după ce a urcat drogat la volan. Cu doar câteva ore înainte de cumplita tragedie, beizadeaua drogată a fost oprită de două ori de poliția din Constanța. Deși în mașina lui ofițerii au găsit droguri aceștia nu l-au testat cu drugtestul, ci au verificat doar dacă a consumat sau nu alcool și l-au lăsat să plece.

21 aug. 2023, 15:13
Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprită de poliție de două ori înainte de accident. Nu a fost testat pentru droguri
Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprit de poliție de două ori înainte de accident

Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprit de poliție de două ori înainte de accident. Un reprezentant ai IPJ Constanța a confirmat luni, informația apărută în presă conform căreia, Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care i-a ucis pe Roberta și Sebi, doi studenți la Facultatea de Geografie, în stațiunea 2 Mai, a fost oprit de două echipaje de poliție cu doar câteva ore de cumplita tragedie.

Citește și Primele declarații ale tatălui lui Sebastian, tânărul ucis în accidentul din 2 Mai. ”Suntem devastați. L-am ridicat de la morgă, ce am văzut nu poate fi descris”

Tragedia din 2 Mai putea fi evitată! Beizadeaua drogată a fost oprit de poliție de două ori înainte de accident

Deși al doilea echipaj de poliție a găsit în mașina tânărului droguri, agenții nu au dispus reținerea lui și nici nu l-au testat cu drugtestul pe motiv că nu ar fi prezentat semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

În schimb, oamenii legii i-au verificat alcoolemia și l-au lăsat să plece, pentru ca mai apoi să ucidă doi tineri nevinovați.

”În 18 august șoferul a fost oprit în trafic de polițiștii rutieri, cu caracter preventiv, când i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

La 19 august, la 00:40, prin apel la 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța că un autoturism circula cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Autoturismul a fost dat în atenție și au fost efectuate activități pentru localizare.

În jurul orelor 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă, polițist și jandarm, circulând pe drumul național 39 din Vama Veche. A fost legitimat conducătorul, dar și ce 2 pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări, a fost găsită o țigară tip joint și 4 pastile.

Șoferul a fost condus la secția de poliție unde a fost testat cu etilotestul, care a indicat valoarea 0. A fost acolo până la 04:30. Din datele transmise de poliție, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive. După ce a părăsit sediul poliției, s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. La 05:25 a avut loc evenimentul tragic în urma căruia două persoane au fost ucise.

Am dispus cercetarea prealabilă a unui ofițer și a doi agenți de poliție pentru a stabili dacă există vreo abatere disciplinară.

În cadrul acestor cercetări au fost depistate alte 9 persoane la locația din Vama Veche unde ar fi consumat droguri Vlad Pascu și care fac obiectul cercetării în acest sens.

Drogurile ridicate din autoturism sunt diferite față de cele indicate de aparatul drugtest în urma testării din acel moment”, a declarat reprezentantul IPJ Constanța.

Astfel, dacă polițiștii constănțeni și-ar fi făcut datoria, Roberta și Sebi ar fi fost astăzi în viață, alături de familie și de cei dragi ai lor.

În prezent, un ofițer și doi agenți de poliție sunt cercetați disciplinar pentru a stabili dacă au respectat sau nu regulile în acest caz.

Citește și Monica Tatoiu, amenințată de tatăl beizadelei drogate care i-a ucis pe Sebi și Roberta în 2 Mai. ”Am avut trei sau patru ani procese cu el. Soțul meu s-a îmbolnăvit grav”