Doliu în lumea influencerilor. O celebră creatoare de conținut a murit la scurt timp după ce a postat pe rețelele sociale

Doliu în lumea influencerilor. O celebră creatoare de conținut s-a stins din viață, neașteptat, la puțină vreme după ce a postat pe rețelele sociale. Este vorba despre Larissa Borges, o braziliancă de 30 de ani, care avea aproximativ 30.000 de urmăritori.

30 aug. 2023, 15:42

Doliu în lumea influencerilor. Larissa Borges s-a stins din viață, la scurt timp după ce a postat pe rețelele sociale. Se știe despre ea că a fost studentă la Educație Fizică și Sport, iar în urmă cu mai bine de o săptămână a suferit un infarct miocardic, în orașul Gramado din Brazilia.

Citește și: Alina Ceușan a semnat cu Pro TV. Ce emisiune va prezenta una dintre cele mai celebre influencerițe din România

Doliu în lumea influencerilor

Dacă la primul infarct a supraviețuit, al doilea i-a fost, din păcate, fatal, deși cadrele medicale s-au luptat să o țină în viață. Larissa Borges a fost un creator de conținut de succes, ea era urmărită de peste 30.000 de persoane pe Instagram. Mai mult, din imaginile pe care le posta pe rețelele sociale părea într-o formă fizică de invidiat.

La scurt timp după ce s-a internat, familia a preluat conturile ei de social media și au postat constant informații despre starea ei de sănătate, primind mereu mesaje de încurajare și susținere de la fani. „Fiica noastră dragă, mergi către Dumnezeu și fii binecuvântată„, se arată în mesajul postat de familia influenceriței.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Larissa Borges (@lariborgesx)

Influencerii, în vizorul ANPC și ANAF

Inspectorii de la Protecția Consumatorului le-a luat în vizor pe vedetele care fac reclamă pe rețelele sociale, fără să menționeze că este vorba despre parteneriate plătite.

Până acum, 10 influenceri au primit înstiințăride la autorităț prin care li se cerea să își anunțe urmăritorii când promovează un brand. Cu toate astea, legislația în domeniu este lacunară, așa că nu toate postările plătite sunt marcate ca atare.

Rețelele sociale abundă în clipuri postate de influenceri, dar nu toate sunt marcate ca fiind parteneriate plătite, iar fanii pot crede că aceștia împărtășesc cu ei experiențele lor sincere și fără interese motivate fianciar.

Pentru a evita acest lucru, ANPC a început o campanie prin care verifică conturile de Instagram ale românilor cu statut de influencer.

România are o legislație privind publicitatea și plasarea de produse, însă nu există specificații clare în ceea ce-i privește pe influenceri și rețelele sociale. În aceste condiții, statului îi este greu să-i sancționeze pe cei care nu își anunță fanii că postarea lor este o reclamă”, spune presedintele ANPC, Horia Constantinescu.