Doliu în lumea lăutarilor! Unul dintre cei mai iubiți cântăreți s-a stins din viață la 80 ani

Doliu în lumea lăutarilor. Andrei Mihalache sau nea Andrei, așa cum îi spuneau colegii, s-a stins din viață la 80 de ani, lăsând în urmă un adevărat tezaur lăutăresc. Artistul, născut la 2 iulie 1944 în comuna Micșunești, județul Ilfov, a fost acordeonist și solist vocal.

06 mart. 2024, 20:32
Doliu în lumea lăutarilor! Unul dintre cei mai iubiți cântăreți s-a stins din viață la 80 ani
Andrei Mihalache s-a stins din viață la 80 de ani

Doliu în lumea lăutarilor. ”O viata de poveste care a ajuns la final Andrei Mihalache. Condoleante familei indurerate ,Odihna vesnica ,trupul neinsufletit este la capela Spirea Noua, Strada Puisor nr 47 iar inmormantarea va avea loc Joi, 7 Martie la Cimitirul Marcuta la ora 13:30”, a anunțat Bondoc Lili pe un cont de socializare.

Citește și: Mihai Bobonete, în doliu. Actorul și-a pierdut unul dintre cei mai buni prieteni: „Mi-a fost sprijin în vreme de rătăcire”

Doliu în lumea lăutarilor. Andrei Mihalache a murit la 80 de ani

Cuvintele sunt de prisos. Doar lacrimile pot exprima durerea!!!!”, a scris Marian Mexicanu.

Din 1958, a început să cânte la acordeon și vocal la nunți, iar în 1967, după terminarea stagiului militar, a debutat la Teatrul de Revistă „Barbu Delavrancea” din București, avându-l ca dirijor pe Stelian Ghiocel.

În perioada 1968-1971, se afirmă în marile restaurante din București, cântând mai multe genuri muzicale, de la folclor țărănesc, muzică lăutărească, de mahala și café concert, până la arii din opere și operete. Din 1971 este angajat la orchestra „Doina Ilfovului” condusă de Ion Albeșteanu.

Între 1972 și 1981, mai colaborează și cu Ansamblul „Rapsodia Română” și Orchestra „Mugurelul” din București, iar în 1982 devine șeful unei formații folclorice care activa în cadrul Ministerului Turismului. Cu acest ansamblu are două turnee importante, la Londra și la Paris.

Din 1989, a cântat o bună perioadă într-un restaurant din Copenhaga. Acolo are oportunitatea să cunoască și să cânte cu mari personalități muzicale, precum naistul Gheorghe Zamfir și violonistul Yehudi Menuhin.