Doliu imens în sport. Fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu a murit la doar 46 de ani, în urma unui infarct

Federația Română de Volei a anunțat că fosta mare jucătoare de volei s-a stins din viață. În semn de respect pentru ea, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

04 mart. 2024, 17:53
Doliu imens în sport. Fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu a murit la doar 46 de ani, în urma unui infarct

Fosta voleibalistă Ruxandra Dumitrescu, jucătoare de echipă națională, s-a stins la 46 de ani.

„Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu!

O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei.

Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești. Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Sancţiune anulată pentru un supliment contaminat
Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu”, a fost comunicatul Federației Române de Volei, în care nu se precizează cauza decesului.

Tragedia morții Ruxandrei Dumitrescu a fost provocată de un infarct, după cum a scris una dintre prietenele handbalistei, Daniela Ana Ioniță: „În această dimineața, am aflat o veste tristă… de necrezut. Fosta jucătoare a echipei naționale de volei, Ruxandra Dumitrescu, Ruxi cum ii spuneam noi, a decedat azi-noapte în urma unui infarct. Dumnezeu să o ierte și condoleanțe familiei îndurerate! Drum lin către stele, Ruxi“.

Sportivul român de 18 ani care face senzație în Euroliga de tineret. Denis Bădălău, considerat a fi unul dintre cei mai talentați jucători de baschet din Europa
Ruxandra și-a început cariera în 1994, la Dacia Pitești, După 3 ani, a plecat în Grecia, la FO Vrilissia, Panathinaikos și Iraklis Kifisias. S-a retras în 2014. A fost una dintre cele mai bune jucătoare din Grecia, câștigând 7 campionate și 8 Cupe. Ea a jucat un an pentru naționala României (1994-1995), iar ulterior s-a mutat în Grecia și a obținut cetățenia. A jucat pentru naționala elenă din 2004 până în 2009.