Doliu în lumea medicală. A murit unul dintre cei mai mari doctori ai României

Prof. dr. Dan Coliță, personalitate marcantă a medicinei și hematologiei românești, a trecut în neființă.

26 apr. 2022, 22:04
Doliu în lumea medicală.  A murit unul dintre cei mai mari doctori ai României

Comunitatea medicală din România este în doliu. A decedat prof. dr. Dan Coliță, un mare specialist al hematologiei de la noi din țară. Acesta fusese primul coordonatorul al unui transplant de măduvă din București.
Colegiul Medicilor din România (CMR) transmite condoleanțe familiei prof. dr. Dan Coliță, personalitate marcantă a medicinei și hematologiei românești și regretă profund trecerea în neființă a celui care și-a dedicat întreaga viață și activitate pacienților cu afecțiuni hematologice.

Medicul Mihai Craiu, despre hepatita misterioasă confirmată şi în România. „Atenţie cât paracetamol dăm copiilor”
Membru al Academiei de Științe Medicale și fost şef al Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Fundeni, de altfel cea mai veche și cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România, prof. dr. Dan Coliţă a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea activității de transplant medular în România.

Prof. dr. Dan Coliță a fost membru fondator al Compartimentului de Transplant Medular, unitate ale cărei baze au fost puse în anul 2000.

Prof. dr. Dan Coliță a coordonat echipa de medici ce a realizat primul transplant de măduvă efectuat în Capitală, la Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Fundeni.

Alexandru Rafila îi dă replica lui Raed Arafat, după tensiunile apărute pe tema transferării unităților de primiri urgențe de la SMURD la MS: „Trebuie inițiat acest proces” – EXCLUSIV
”Distinsul profesor a fost și președinte al Societății Române de Hematologie. Prof. dr. Coliță s-a remarcat de-a lungul timpului ca un medic model pentru generațiile pe care le-a pregătit și îndrumat în carieră. Sincere condoleanțe familiei”, a transmis Colegiul Medicilor din România.