Doliu în lumea medicală! Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii „Institutului Inimii”, s-a stins din viață

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a făcut tristul anunț. Dr. Gabriel Traian Scridon este unul dintre fondatorii „Institutului Inimii”.

12 feb. 2024, 16:07
Doliu în lumea medicală! Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii „Institutului Inimii”, s-a stins din viață
Doliu în lumea medicală! Dr. Gabriel Traian Scridon, unul dintre fondatorii „Institutului Inimii” s-a stins din viață.

Dr. Gabriel Traian Scridon a fost unul dintre fondatorii „Institutului Inimii” din Cluj-Napoca. Medicul, care s-a remarcat drept unul dintre pionierii chirurgiei cardiovasculare de la noi din țară, s-a stins din viață.

Citește și: Eduard Hellvig ironizeză „specia” distinctă de consilier: „Are misiunea cvasi-divină de a lustrui efigia şefului şi nimic altceva”

Gabriel Traian Scridon a fost un medic primar în chirurgie generală și chirurgie cardiovasculară, dar și doctor în științe medicale. Mai mult, acesta s-a remarcat drept un important conferențiar universitar cu o vastă carieră în ceea ce privește cursurile de specialitate în străinătate. De altfel, el este unul dintre pionerii chirurgiei cardiovasculare din România, fiind unul dintre fondatorii actualului „Institut al Inimii” din Cluj-Napoca.

Totodată, Gabriel Traian Scridon a fost șeful secției de chirurgie cardiovasculară între anii 2010-2017, precum și șeful Catedrei de chirurgie cardiovasculară a UMF Cluj.

Anunțul morții medicului a fost făcut de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

„La trecerea în veşnicie a domnului conferențiar dr. Gabriel Traian Scridon, comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” își exprimă omagiul şi recunoştinţa pentru o viaţă pusă în slujba cunoaşterii şi a respectului pentru valoare”, a transmis UMF Cluj.

„Colectivul Institutului Inimii din Cluj-Napoca își ia rămas bun de la renumitul medic, Conf. Dr. Traian Scridon, cel care a condus mulți ani cu devotament Secția de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului.  Colegii și pacienții îl vor păstra mereu în amintirea lor ca un medic profesionist și un OM cu suflet mare“, este anunțul postat pe pagina de internet a Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu“.

Citește și: Cum să câștigi 1.000 de euro pe lună. Soluțiile românilor descurcăreți