Doliu în lumea muzicală. Dirijorul Camil Marinescu a murit în urma infectării cu coronavirus

Dirijorul Camil Marinescu, unul dintre cei mai apreciaţi şefi de orchestră din România, s-a stins din viaţă la Spitalul Victor Babeş din Capitală, în urma complicaţiilor date de infectarea cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
27 iul. 2020, 09:57
Doliu în lumea muzicală. Dirijorul Camil Marinescu a murit în urma infectării cu coronavirus

Muzicianul s-a stins din viaţă la vârsta de 56 de ani, după ce a fost confirmat cu coronavirus şi internat la Spitalul Victor Babeş din Capitală.

Citeşte şi:BILANŢ coronavirus 27 iulie România. 1.104 cazuri noi de COVID-19 din 7.633 de teste. 353 de pacienţi sunt internaţi la ATI

Camil Marinescu a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa de fagot. În plan dirijoral, profesorii săi au fost maeștrii Constantin Bugeanu, Cristian Mandeal, Mihai Brediceanu şi Pierre Dervaux. A colaborat cu orchestre importante din Statele Unite ale Americii, Canada sau Germania, susținând turnee în America, Europa, Australia și Asia. În privința repertoriului, a abordat pagini diverse, de la muzică renascentistă și până la opusuri moderne.

Acesta a desfășurat și activități pedagogice, fiind profesor de dirijat la Universitatea din Osaka, iar la Universitatea din Kyoto a predat cursuri de estetică și filozofie a culturii. A fost dirijor rezident la Opera bucureșteană, dirijor permanent invitat al Orchestrei Simfonice din Berlin, iar din stagiunea 2012-2013 și până în prezent a ocupat poziția de dirijor principal al Filarmonicii ‘George Enescu’ din București. A fost unul din colaboratorii apropiați ai postului Radio România Muzical, încă de la înființare, pentru care a realizat o serie de emisiuni, sub denumirea Agora. Miercuri, 29 iulie și vineri, 31 iulie, pe frecvențele postului nostru, veți putea urmări ediții speciale ale Stagiunii Muzicale Radio, realizate de Sorina Goia.