Doliu în lumea muzicii. Bateristul trupei Foo Fighters a murit la doar 50 de ani în Columbia

Bateristul Foo Fighters, Taylor Hawkins, a decedat în circumstanţe încă neclare la Bogota, unde trupa americană de rock alternativ urma să concerteze vineri seară.

26 mart. 2022, 10:10
Doliu în lumea muzicii. Bateristul trupei Foo Fighters a murit la doar 50 de ani în Columbia

”Familia Foo Fighters este devastată de pierderea tragică şi prematură a iubitului nostru Taylor Hawkins”, a anunţat formaţia într-un mesaj publicat vineri noapte pe pagina oficială de Twitter.

”Spiritul lui muzical şi veselia contagioasă vor continua să trăiască în amintirea noastră”, a mai precizat trupa despre moartea colegului lor în vârstă de 50 de ani, fără să ofere detalii despre cauză sau circumstanţele decesului.

Trupul neînsufleţit al muzicianului ”este aici (la Casa Medina Hotel), iar pentru moment nu deţinem alte informaţii”, a precizat pentru AFP o sursă din cadrul procuraturii din Bogota, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, referindu-se la un hotel situat în estul capitalei columbiene.

Foo Fighters urma să concerteze vinerea aceasta la Bogota cu prilejul Festivalului Estéreo Picnic.

Festivalul a distribuit comunicatul trupei şi a publicat pe reţelele de socializare un mesaj în care precizează că, în urma ”unui fapt medical foarte grav, Foo Fighters nu vor urca pe scenă în această seară şi şi-au anulat restul turneului sud-american”.

Citeşte şi: Pepe, fotografiat în braţele altei femei. Cum a reacţionat Yasmine, noua iubită a artistului

Taylor Hawkins era membru Foo Fighters din 1997. Anterior, a cântat la tobe pentru cântăreaţa canadiană Alanis Morissette.

Numeroase personalităţi din lumea muzicală au reacţionat la aflarea veştii, printre care legendarul muzician Ozzy Osbourne, care a spus că Hawkins a fost ”o persoană minunată şi un muzician incredibil”, iar rockerul Billy Idol a declarat că vestea este ”tragică”.

Chitaristul trupei Rage Against The Machine, Tom Morello, a omagiat ”forţa rock inepuizabilă” a lui Hawkins.

”Nu ne-a venit să credem când am auzit vestea morţii lui Taylor Hawkins”, a scris pe Twitter trupa Nickelback.

Foo Fighters a fost fondată în 1994 de Dave Grohl, bateristul trupei grunge Nirvana, după decesul liderului formaţiei, Kurt Cobain. Formaţia, din care mai fac parte basistul Nate Mendel şi chitariştii Chris Shiflett şi Pat Smear, a lansat 10 albume de studio şi single-uri precum ”Everlong”, ”Times Like These” şi ”Learn To Fly”. Trupa a câştigat 12 premii Grammy şi a fost inclusă în panteonul Rock & Roll Hall of Fame în 2021.

Citeşte şi: Premiile Oscar 2022. Curiozităţi despre Oscar: care sunt filmele care au câştigat cele mai multe premii Oscar din istorie şi ce actriţă nu s-a prezentat niciodată să-şi ridice trofeul, deşi a câştigat de mai multe ori