Sociolog: AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri. Care este miza participării la alegerile din Republica Moldova

Sociologul Gelu Duminică este de părere că AUR are mari şanse să ajungă al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri. Referitor la anunţul lui George Simion privind participarea partidului la alegerile parlamentare din Republica Moldova, sociologul a precizat că există o altă intenţie în spatele declaraţiilor făcute de liderul partidului.

06 mai 2021, 21:33
Sociolog: AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri. Care este miza participării la alegerile din Republica Moldova

AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri, este de părere sociologul Gelu Duminică. Mai mult decât atât, profesorul asociat al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti spune că sunt şanse ca partidul lui George Simion să facă parte în viitor din Guvern.

AUR ar putea ajunge al doilea partid din Romania la urmatoarele alegeri

Citeşte şi George Simion, dezvăluiri despre agenda ascunsă a Guvernului: „Vor să privatizeze tot sistemul sanitar”

„Viitorul AUR depinde foarte mult de cei care sunt in spatele acestui partid, si nu ma refer la electori, ci la cei care au gandit aceasta formatiune politica. Nu il am in vedere pe domnul Tarziu, Simion si cei care sunt in fata. Din punctul meu de vedere, aceasta formatiune politica are motorul in alta parte, dar nu as putea sa va spun unde. Insa, e cu totul in alta parte decat ceea ce vedem noi ca leadership.

Personal, cred ca AUR va creste pana la urmatoarele alegeri si va avea un rezultat bun. AUR va continua sa catalizeze toate nemultumirile celor din societatea romaneasca si a celor care experimenteaza lehamitea. Nu m-ar mira deloc ca la urmatoarele alegeri AUR sa devina chiar partidul numarul 2 in Romania, nu neaparat numarul 3.

Totul este posibil (n.r – intrebat daca am putea sa asistam la un Guvern cu AUR). Istoria ne-a demonstrat ca, din pacate, lucrurile de genul acesta, pot fi posibile”, spune sociologul Gelu Duminica.

Chestionat in legatura cu anuntul facut de liderul AUR, George Simion, potrivit caruia partidul va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova, sociologul a precizat ca exista o alta intentie in spatele declaratiilor. „Ei nu vor sa participe la alegeri, ci sa bage batul prin gard”, spune Gelu Duminică, potrvit ziare.com. 

Referitor la anunţul lui George Simion privind participarea partidului său la alegerile din Republica Moldova, sociologul spune că există o altă intenţie în spatele declaraţiilor făcute de liderul AUR.

„Nu ma mira faptul ca AUR participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Tema unionista este o tema pentru toti nationalistii. De fapt, ei nu vor sa participe la alegeri, ci sa bage batul prin gard. E o diferenta.

Vor participa la alegeri si vor pierde, pentru ca in Moldova lucrurile stau altfel. E un mesaj pentru Romania faptul ca ei participa la alegeri, nu este un mesaj pentru Republica Moldova. Este o miza pentru Romania. Vorbim de catalizarea nationalistilor unionisti in jurul unui partid care isi asuma aceasta idee fatis”, a mai precizat Gelu Duminica.

Reamintim că George Simion a anunţat că AUR va participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova.

„Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, a declarat copreședintele AUR George Simion, citat de Mediafax.

La alegerile parlamentare din anul 2020, AUR a intrat în Parlamentul României după ce a obținut aproape 10% din voturi.