Doliu în lumea muzicii internaţionale! Unul dintre cei mai mari artişti ai planetei a plecat la ceruri

Cântărețul francez Marcel Amont, cunoscut pentru numeroasele sale piese, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani.

09 mart. 2023, 17:46
Doliu în lumea muzicii internaţionale! Unul dintre cei mai mari artişti ai planetei a plecat la ceruri
A murit artistul Marcel Amont

Cântărețul Marcel Amont, un artist iubit de multă lume, a murit miercuri la vârsta de 93 de ani, a anunțat familia sa într-un comunicat de presă.

„Atunci când ideea de a urca pe scenă a prins contur în mine, am vrut să devin un comic al cântecului”, spunea Marcel Amont, în 1989.

Citește și: A murit Judy Heumann, unul dintre cei mai mari activiști pentru persoanele cu dizabilități. A lucrat cot la cot cu Bill Clinton și Barack Obama

Marcel Miramon, pe numele său real, s-a născut pe 1 aprilie 1929 în Franța. În 1950 s-a mutat la Paris, unde a devenit cunoscut în circuitul cabaretelor.

Șase ani mai târziu, în 1956, primul său disc a primit Marele Premiu al Academiei Charles-Cros și a cântat în deschiderea concertului lui Edith Piaf la Olympia. Din acel moment, starul a avut un succes extraordinar.

Punctul culminant al carierei sale a fost la începutul anilor ’70, atunci când a bifat mai multe reușite: un disc de aur în 1971 (pentru „L’amour ca passe le temps”), un concert triumfal la Olympia şi o emisiune de televiziune, „Amont-Tour”, în care cânta alături de corişti şi dansatoare. A explorat şi universul musicalurilor prin spectacolul „Pourquoi tu chanterais pas?” (1975), despre care a spus că „a avut cronici bune, dar nimeni nu a venit să îl vadă”.

Citește și: Doliu în lumea muzicii internaționale. Basistul trupei Pulp, Steve Mackey, a murit

După o perioadă dificilă în carieră, Amont a revenit pe scenă în 1989, spunând: „Este debutul unei noi cariere, în niciun caz un spectacol de adio”.

Marcel Amont era căsătorit și avea patru copii. La aniversarea sa de 90 de ani a petrecut pe scenă, la Paris, în 2019, alături de artiști precum Serge Lama și Nicoletta.