Doliu în lumea muzicii pop! Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Lumea muzicii pop este în doliu, după ce celebra cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani. Vestea morții celebrei artiste a fost dată de către purtătorul său de cuvânt.

24 mai 2023, 21:46
Doliu în lumea muzicii pop! Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani
Doliu în lumea muzicii pop! Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani. Tina Turner a murit în casa sa Küsnacht, lângă Zurich, Elveția, după o luptă grea cu o boală pe care reprezentantul său nu a făcut-o publică.

Citește și Câştigători premiile Oscar 2023. Cel mai bun film al anului este „Everything Everywhere All at Once” VIDEO

Cântăreața Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

„Tina Turner, „Regina Rock’n Roll” a murit în mod pașnic astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a declarat reprezentantul artistei.

Tina Turner pe numele său real Anna Mae Bullock s-a născut în anul 1939, în Tennessee, SUA. Aceasta a devenit faimoasă în anii ’60, ca  solistă a formaţiei Ike & Tina Turner Revue, alături de soţul ei, Ike Turner.

După divorțul de Ike Turner,  Tina Turner şi-a relansat cariera solo în anii ’80, cu albume de succes precum Private Dancer şi Foreign Affair, dar și hituri precum What’s Love Got to Do with It, The Best sau Simply the Best.

Pe lângă cariera în muzică, Tina Turner a cochetat și cu actoria. Vedeta a jucat în filme precum Tommy, Mad Max Beyond Thunderdome sau Last Action Hero.

De-a lungul timpului, Tina Turner a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume, devenind una dintre cele mai faimoase artiste din toate timpurile.

Regina Rock’n Roll” a primit 12 premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, dar şi în Grammy Hall of Fame.

Tina Truner a fost prima artistă de culoare şi prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone, care a clasat-o printre cei mai mari 100 de artişti şi cei mai mari 100 de cântăreţi din toate timpurile.

Moartea artistei a venit la doar câteva luni după ce fiul său, Ronnie, a fost găsit mort în casa sa din LA, la vârsta de 62 de ani, la doar patru ani după ce fratele său Craig s-a sinucis.

Ronnie Turner, în vârstă de 62 de ani, a fost găsit mort, în casa sa din San Fernando Valley, Los Angeles.

Polițiștii americani spun că au fost alertați, joi dimineață, timp în care Ronnie se chinuia să respire, în afara locuinței sale. Medicii ajunși la fața locului l-au resuscitat, însă eforturile lor au eșuat și au fost nevoiți să declare decesul, potrivit dailymail.co.uk

Tragedia vine la doar patru ani după ce Craig Turner, în vârstă de 59 de ani, fiul ei cel mare al artistei, s-a sinucis, în reşedinţa lui din California, în iulie 2018.

Cauza morții lui Ronnie nu a fost încă anunțată și rămâne neclar dacă moartea sa a fost legată de diagnosticul său anterior de cancer.

Ronnie s-a născut în 1960, în urma căsniciei dintre Tina Turner și muzicianul, Ike Turner. Cuplul s-a despărțit în 1976, după ce Tina l-a acuzat pe Ike că a bătut-o, bărbatul murind din cauza unei supradoze de droguri în 2007.

Ronnie Turner, fiul cântăreței legendare, a jucat alături de mama lui în filmul biografic din 1993 What’s Love Got To Do With It, în care a care fost prezentată povestea vieții ei.

Pe lângă cariera sa de actor, Ronnie a lucrat și ca broker imobiliar în Los Angeles, dar a cochetat și cu muzica, mai ales că adesea cânta la chitară bas pentru trupa mamei sale.

El s-a confruntat anterior cu arestări legate de droguri și a fost arestat în august 1999 pentru posesie de cocaină, autoritățile americane susținând că vindea drogurile.

Ronnie Turner era căsătorit din 2007 cu artista franco-americană Afida Turner.

Citește și S-a aflat cauza morții fiului Tinei Turner. Artista este sfâșiată de durere: „Ronnie, ai părăsit lumea mult prea devreme”