Doliu în lumea muzicii. Ruxandra Arzoiu a murit la vârsta de 59 de ani

Doliu în lumea muzicii. Ruxandra Arzoiu a murit la vârsta de 59 de ani, lăsând un gol imens în sufletele persoanelor care au cunoscut-o. Vestea tristă a fost dată de Laurențiu Ganea, pe reţelele de socializare, însă nu a dezvăluit cauza decesului.

30 mart. 2021, 13:12
Doliu în lumea muzicii. Ruxandra Arzoiu a murit la vârsta de 59 de ani
Ruxandra Arzoiu a murit la vârsta de 59 de ani

Doliu în lumea muzicii. Compozitorul Laurențiu Ganea a postat un mesaj pe pagina de Facebook, unde a scris câteva cuvinte frumoase la adresa Ruxandrei Arzoiu.

Citeşte şi: Muzica populară este în doliu. Un artist celebru a murit: „A încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri”

La sfârșit de martie, în zi de Bunavestire, muzicologul Ruxandra Arzoiu ne-a părăsit la doar 59 de ani. A plecat dintre noi cu discreția care a caracterizat-o întotdeauna. A fost o colegă de mare valoare, membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și realizator de emisiuni în cadrul Radio România Muzical. 

 Valoarea cărților scrise, a articolelor publicate, participările la simpozioane de specialitate, cercetările efectuate – mai cu seamă în creația contemporană – au fost recunoscute prin numeroasele premii ce i-au fost acordate în țară și străinătate. Competența și creativitatea sa au făcut să-i fie decernate Premiul Criticilor Muzicali și Premiul Radio România Cultural.  Ruxandra Arzoiu a absolvit a secția de muzicologie a Universității Naționale de Muzică în anul 1984 la clasa profesorului Viorel Cosma”, este mesajul postat de Laurenţiu Ganea.

Doliu în lumea muzicii. Ruxandra Arzoiu a murit

Ruxandra Arzoiu a publicat studii, articole și recenzii în reviste precum „România liberă”, „Actualitatea muzicală” sau „România literară”, manifestând un interes special pentru muzica contemporană.

De-a lungul carierei a fost distinsă cu numeroase premii, printre care Premiul Criticilor Muzicali în 1995, Premiul Radio Romania Cultural în 1998, pentru originalitate și creativitate în realizarea emisiunilor radio și premiul „Mihai Moldovan” acordat de Uniunea Creatorilor de Emisiuni Radiofonice, în 1992, pentru programul radiofonic „Coordonate stilistice în muzica secolului XX”, potrivit Wowbiz.ro.


loading...