Şoc în muzica pop. A murit subit la 34 de ani

Cunoscuta cântăreaţă SOPHIE, producătoare muzicală, DJ şi colaboratoare a unor mari artişti, a murit sâmbătă, în în urma unui accident, în casa ei din Atena, relatează EFE, potrivit Agerpres.

31 ian. 2021, 13:20
Şoc în muzica pop. A murit subit la 34 de ani

Şoc în muzica pop. Artista şi producătorul nominalizată la premiile Grammy Sophie Xeon, cunoscută public ca Sophie, a murit sâmbătă dimineaţă într-un „accident teribil” la vârsta de 34 de ani, potrivit unei declaraţii a casei de discuri Transgressive, citată de CNN.

Echipa sa a publicat un comunicat în care se cere respectarea intimităţii familiei şi a fanilor artistei.

Şoc în muzica pop.  „SOPHIE este o pionieră a noului sound, una dintre artistele cele mai influente din utimul deceniu. Nu doar pentru producţiile sale ingenioase şi creativitatea sa, ci şi prin vizibilitatea pe care a obţinut-o. Un simbol al eliberării”, se arată în comunicat.

SOPHIE a fost totodată o activistă energică în favoarea persoanelor transgen.

Născută şi educată la Glasgow (Scoţia), Sophie Xeon s-a menţinut într-un discret plan doi în industria muzicală în timp ce a realizat colaborări de succes cu artişti reputaţi ca Madonna – alături de care a compus în 2015 single-ul „Bitch I’m Madonna” -, Lady Gaga, Diplo, Charli XCX, sau Vince Staples.

În 2018, ea a lansat albumul său de debut marcat de identitatea sa transgen, „Oil of Every Pearl’s Un-Inside”, cu care a obţinut o nominalizare la premiile Grammy la categoria Cel mai bun album dance/electronic, care a avut o primire favorabilă atât din partea publicului cât şi a criticilor de specialitate.

Cântăreaţa a ajuns de urgenţă la spital, după ce a suferit un accident cu bicicleta

Mai mulţi artişti i-au adus omagii, printre care şi cântăreţul britanic Sam Smith, care a postat pe Twitter: „Ştiri sfâşietoare. Lumea a pierdut un înger”.

Nu este singura ştire tristă a zilei. Chitaristul grupului ”Animals” Hilton Valentine, cel care a creat unul dintre cele mai cunoscute riff-uri din muzica pop din anii 60, a murit la vârsta de 77 de ani, anunță BBC News citat de Mediafax.

Cântecul „The House of the Rising Sun” a ocupat primele locuri în topurile din Marea Britanie și SUA în 1964.

Casa de discuri ABKCO Music l-a descris pe Valentine drept un „ pionier care a influențat sunetul rock and roll-ului din deceniile următoare”.

Valentine a fondat ”Animals” în Newcastle, în 1963, alături de vocalistul Eric Burdon, basistul Chas Chandler, organistul Alan Price și bateristul John Steel.

Grupul a avut alte șase hituri în top 10 în Marea Britanie, inclusiv „Don’t Let Me Be Misunderserstand” și „We Gotta Get Out of This Place”.