Doliu în lumea politică. Nicolae Ștefănescu, fost prefect de Caraş-Severin, a murit

Nicolae Ştefănescu, fost prefect de Caraş-Severin şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, a murit în noaptea de duminică spre luni. 

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 15:33
Doliu în lumea politică. Nicolae Ștefănescu, fost prefect de Caraş-Severin, a murit

Nicolae Ștefănescu avea 68 de ani şi a murit din cauza unei boli crunte. De profesie economist, a lucrat la UCMR, IJGCL (fostul Prescom), a fost director de filială bancară. A intrat în politică în 1994, în PDSR (actualul PSD), înaintea alegerilor locale din 1998 s-a dus în ApR, dar nu a ajuns în PNL când partidul lui Teodor Meleșcanu a fuzionat cu liberalii, ci s-a întors în PSD, unde a fost ales vicepreședinte.

Ștefănescu a făcut parte din grupul delegaților PSD Caraș-Severin care, la Congresul din 2005, l-au votat pe Mircea Geoană în funcția de președinte al partidului, și nu cu echipa propusă de Ion Iliescu, așa cum se stabilise la nivelul Organizației Județene PSD. În 2016, Ștefănescu a devenit membru al Partidului Puterii Umaniste Social-Democrat, potrivit resita.ro. 

Din postura de om politic, Nicolae Ștefănescu a fost numit în diferite funcții de conducere administrative: prefect al județului Caraș-Severin, director al Direcției de Finanțe Publice Caraș-Severin, director al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale. A fost și vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în care a avut mai multe mandate de consilier județean. Nicolae Ștefănescu a fost una din puținele voci articulate din CJ care au făcut opoziție liderului județean al PD Sorin Frunzăverde.