Doliu în lumea presei. A murit poeta şi jurnalista Clara Mărgineanu

Jurnalista şi poeta Clara Mărgineanu a murit, duminică, după ce s-a luptat cu o boală necruţătoare. Ea a fost internată la Spitalul Colțea din Capitală.

RomaniaTV.net
26 apr. 2020, 20:54
Doliu în lumea presei. A murit poeta şi jurnalista Clara Mărgineanu

Anunţul că jurnalista Clara Mărgineanu a murit a fost făcut de Horia Gârbea, președintele Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, printr-un mesaj pe Facebook. 

„Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu. A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească”, a scris Horia Gârbea.

Clara Mărgineanu avea 48 de ani şi a publicat 10 volume de poezie, obţinând numeroase premii pentru jurnalism cultural. Ea a fost și jurnalistă la Televiziunea Română, rolul ei fiind acela de a promova toate formele culturii române.

Înainte de moartea sa, Clara fusese internată la Spitalul Colțea. De pe patul de spital, artista a făcut un apel public pe 29 martie, având nevoie de transfuzie de sânge.