Doliu în televiziune! O cunoscută realizatoare de emisiuni s-a stins din viață

Veste tristă în lumea presei! A murit Luminița Constantinescu, realizator de emisiuni de televiziune și radio și critic muzical.

20 ian. 2021, 20:30
Doliu în televiziune! O cunoscută realizatoare de emisiuni s-a stins din viață

Doliu în televiziune! O cunoscută realizatoare de emisiuni s-a stins din viață. Luminița Constantinescu a murit la spital, unde era internată de aproape o lună.

„Era internată în spital din 30 decembrie şi s-a prăpădit în această dimineaţă. Pentru mine a fost nu numai o colegă, a fost prietena mea cea mai bună. Am stat în cămin împreună până în clipa în care ea s-a căsătorit şi a plecat cu soţul ei. Am rămas însă la fel de bune prietene în toată această perioadă, din anul 1967 când ne-am cunoscut la admitere la Conservator şi până acum în ultima clipă.

A fost una dintre cele mai bune colaboratoare pe care le-a avut Radioul, vorbesc despre perioada în care a trecut în televiziune, pentru că primii ani i-a petrecut în radio, alături de mine, ea la secţia de operă, eu la secţia de muzică corală. Apoi a trecut în televiziune şi acolo a devenit unul din cei mai buni realizatori din Redacţia muzicală, cu imaginaţie, cu o voinţă extraordinară şi cu dragoste de muzică, şi cu foarte multă pasiune. Tot ce făcea făcea cu pasiune, punea sufletul. Probabil de aia s-a şi prăpădit acum, pentru că a ars ca o flacără. Aşa că lumina ei s-a stins”, a declarat Mihaela Doboş, directorul fondator Radio România Muzical.

La rândul său, Liliana Staicu, director al Orchestrelor și Corurilor Radio, a declarat pentru Agerpres că numele Luminiţei Constantinescu era sinonim cu pasiunea pentru muzica de operă.

„Numele Luminiţei Constantinescu – una dintre cele mai cunoscute şi apreciate realizatoare de emisiuni radio şi de televiziune – a fost sinonim cu pasiunea şi dragostea neţărmurită pentru muzica de operă. În emisiunile realizate de-a lungul anilor la Radio România Muzical şi Radio România Cultural, dar şi în concertele-spectacol pe care le-a conceput şi prezentat pe scena Sălii Radio, alături de Orchestra Naţională Radio, Luminiţa Constantinescu a dăruit ascultătorilor şi publicului meloman momente de neuitat.

Fie că erau tineri la începutul carierei sau artişti consacraţi, cu respectate cariere în ţară şi străinătate, vocile operei româneşti şi-au aflat în ea un susţinător fervent, iar mulţi dintre ei îi datorează Luminiţei Constantinescu ascensiunea şi lumea liricii”, a punctat Liliana Staicu.

Citește și România, în topul scumpirilor din Uniunea Europeană. Prețurile au explodat în țara noastră

Citește și Accident cu cinci mașini în Vrancea. O femeie a murit, alte două persoane au fost rănite


loading...