DOLIU în lumea sportului. A mai murit un CAMPION

Lumea sportului este din nou în doliu. Iancu Băcioiu, fost internaţional de rugby şi triplu campion naţional cu echipa Farul Constanţa, a încetat din viaţă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la vârsta de 68 de ani.

11 ian. 2014, 15:49
DOLIU în lumea sportului. A mai murit un CAMPION

Fostul internaţional de rugby Iancu Băcioiu a încetat din viaţă a murit din cauza unei hemoragii interne, informează Mediafax.

„A decedat din cauza unui ulcer perforat. Pierduse mult sânge și chiar dacă veniseră cu o zi înainte mulți jucători de la Farul, Cleopatra, Tomitanii și alte cluburi pentru a dona sânge, nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Florin Băcioiu, fiul fostului rugbyst.

Iancu Băcioiu, maestru emerit al sportului, a fost campion național cu echipa de rugby Farul Constanța în anii 1975, 1976 și 1978, iar în anii 1975 și 1977 a câștigat Campionatul European FIRA cu reprezentativa de rugby a României. A evoluat în prima reprezentativă aproape un deceniu pe postul de pilier, fiind prezent și la cea mai categorică victorie din istoria „Stejarilor”, scor 100-0 cu Bulgaria, la 21 septembrie 1976.