Doliu în lumea sportului. A murit Tony Esposito, fostul portar de hochei pe gheață

Doliu în lumea sportului. Tony Esposito, fostul portar de hochei pe gheață, a murit, marți, la vârsta de 78 de ani, informează CNN. Sportivul suferea de mai mulți ani de cancer de pancreas, iar această boală cumplită l-a răpus în cele din urmă. 

11 aug. 2021, 19:13
Doliu în lumea sportului. A murit Tony Esposito, fostul portar de hochei pe gheață
A murit Tony Esposito

Doliu în lumea sportului. Tony  Esposito a fost portar la Liga Națională de Hochei (NHL) din Canada, timp de 16 sezoane, din 1968 până în 1984. 15 dintre aceste sezoane, sportivul a jucat pentru Chicago Blackhawks. Înainte de a ajunge la echipa americană a fost legitimat la Montreal Canadiens.

Citeşte şi: Tragedie pe gheaţă, un hocheist de 19 ani a murit după ce a fost lovit cu pucul. Momentul a fost surprins de camere VIDEO

Doliu în lumea sportului

În timp ce jelim împreună cu soția sa Marilyn, fiii Mark și Jason și nepoții Lauren și Kamryn, sărbătorim totodată viața și contribuțiile lui Tony la Blackhawks și în lumea sportului.

Tony a fost una dintre cele mai importante și populare figuri din istoria francizei, când ne apropiem de 100 de ani. Este o zi tristă pentru Blackhawks și pentru tot hocheiul„, a spus președintele Blackhawks, Rocky Wirtz, potrivit Stirileprotv.ro.

În cariera sa, Tony Esposito Esposito a fost inclus de șase ori NHL All-Star. El a câștigat de trei ori Trofeul Vezina (1970, 1972 și 1974), acordat celui mai bun portar din NHL. În 1988, Esposito a fost inclus în Hall of Fame-ul NHL, acolo unde se afla deja Phil, fratele său mai mare.

Clubul Chicago Blackhawks a retras numărul 35, cel cu care a evoluat Esposito, la data de 20 noiembrie 1988. În 2017, Tony Esposito a fost inclus printre cei mai buni 100 de jucători din istoria NHL.