Fostul hocheist Mihail Popescu a murit la vârsta de 60 de ani

Fostul hocheist Mihail Popescu a murit la vârsta de 60 de ani. Acesta s-a remarcat, printre altele, prin participarea la Jocurile Olimpice de la Lake Placid, din 1980.

31 ian. 2021, 15:32
Fostul hocheist Mihail Popescu a murit la vârsta de 60 de ani
Fostul hocheist Mihail Popescu a murit. FOTO: Facebook Mihail Popescu

Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, potrivit news.ro.

Fostul hocheist Mihail Popescu a murit

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă regretă profund trecerea în nefiinţă a lui Mihail Popescu. Goe, aşa cum îl ştiu iubitorii de hochei pe gheaţă, a fost component al echipei CSA Steaua Bucureşti şi al loturilor naţionale de juniori şi de seniori ale României.

Goe a contribuit alături de coechipierii săi de la Steaua la câştigarea a numeroase Campionate Naţionale şi Cupe ale României. Alături de colegii de la echipa naţională de seniori a participat la Campionate Mondiale, dar şi la Olimpiada din 1980, de la Lake Placid, SUA, ultima Olimpiadă la care România a fost prezentă la hochei pe gheaţă„, a precizat FRHG.

Cu o echipă din care făceau parte jucători ca Gheorghe Huţan, Valerian Netedu, Geoge Justinian, Gall Sandor, Antal Elod, Alexandru Hălăucă, Traian Cazacu şi Marian Pisaru, România a ocupat locul 8.

Campion de box, mort la doar 40 de ani. Poveste tragică de viaţă, ajunsese să doarmă pe străzi, alături de câinele său

Luna ianuarie a anului 2021 a mai răpit un alt mare sportiv al lumii. Este vorba despre Nicky Booth, fost campion de box al Marii Britanii şi al Commonwealth-ului, în vârstă de 40 de ani.

El a fost considerat un boxer foarte talentat şi de două ori a fost campion al Marii Britanii la categoria cocoș, în anii 2001 și 2003. De asemenea, a fost campion al Commonwealth-ului în două rânduri, în 2000 și 2002.

Citeste si Primele imagini cu Michael Schumacher după accidentul de schi vor apărea într-un documentar. Familia fostului campion mondial de Formula 1 rupe tăcerea după ani de discreţie

Din păcate viața sa sportivă s-a încheiat după titlul naţional din 2003, la doar 23 de ani el alegând viaţa extra-sportivă, alcoolul şi drogurile.  Nicky Booth alunecat rapid pe o pantă descendentă, iar în scurtă vreme a rămas pe drumuri. Astfel, el a ajuns să locuiască pe stradă, împreună cu câinele său, şi să trăiască din cerşit.

Oficial, cariera sportivă a lui Nicky s-a încheiat la vârsta de 24 de ani, când a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru intrare prin efracție și furt. Totuşi, abilitățile sale sportive începuseră deja să se diminueze și el însuşi a admis că are probleme cu cocaina. Lupta cu drogurile avea să o ducă însă pentru tot restul vieții sale.

În 2017 el a ajuns din nou în faţa instanţei, pentru că a bătut un paznic într-un supermarket, după ce a fost prins furând patru cutii de cafea, în valoare totală de 15,66 lire sterline.

Citeste si Nadia Comăneci are o pasiune secretă. Cum şi-a surprins fanii VIDEO