Doliu în lumea teatrului românesc. Un actor îndrăgit s-a stins din viaţă la 68 de ani

Teatrul Regina Maria din Oradea a anunţa că actorul George Voinese s-a stins din viaţă, după o perioadă lungă în care a avut probleme de sănătate.

16 nov. 2020, 13:15
Doliu în lumea teatrului românesc. Un actor îndrăgit s-a stins din viaţă la 68 de ani

Doliu în lumea teatrului românesc. George Voinese a murit la 68 de ani, după o luptă lungă cu boala. Foștii colegi și-au exprimat regretul într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a instituției.

Doliu în lumea teatrului. Actorul George Voinese a murit

Colegii de breaslă a actorului și-au exprimat regretul și și-au luat rămas bun printr-un mesaj emoționant de la actorul George Voinese.

„Cu multă tristețe și făcând o reverență adâncă ne luăm rămas bun de la colegul nostru, actorul George Voinese. A plecat dintre noi acum, după ce a luptat cu boala multă vreme… Cuvintele nu sunt îndeajuns pentru a exprima durerea pe care o resimțim în acest moment.

Amintirea sa va dăinui mereu în sufletele tuturor, iar fiecare răsunet de gong va purta în muzica sa puțin din vibrația spiritului său. Actor, poet, visător, dar înainte de toate un om bun, cu o blândețe aparte, așa cum lumii acesteia rar îi este dat să vadă. Îi vom simți cu toții lipsa: colegi și spectatori deopotrivă”, au scris foştii lui colegi, pe pagina de Facebook a Teatrului Regina Maria.

George Voinese s-a născut pe 17 octombrie 1952 în Oltenia. Acesta a urmat cursurile Institutului de Teatru Târgu-Mureş în 1982 și a venit la Oradea ca „tânăr absolvent unde, cu o pauză de rătăcire”, așa cum îi plăcea lui să îi spună, şi „a rămas până la sfârșit…”, potrivit Elisabetei Pop.

Voinese a interpretat roluri care mai de care mai diferite, care l-au transformat într-un actor îndrăgiz de către public. „Vă mulțumim, domnule Voinese, pentru fiecare zâmbet, lacrimă, trăire, cuvânt! Teatrul orădean este mai bogat astăzi pentru că v-a avut și mai sărac pentru că nu vă mai are. Dar acolo, sus, printre stele, în infinitul care v-a fascinat atât de mult, să duceți mai departe emoția. Drum lin!”, a mai transmis Teatrul.

Un alt mare actor a părăsit teatrul românesc săptămâna trecută. Moartea lui Vladimir Găitan a îndurerat mii de români

Şi Vladimir Găitan a murit la finalul săptămânii trecute. Actorul avea 73 de ani și se luptă de aproape de 30 de ani cu o boală necruțătoare. Fusese diagnosticat cu cancer limfatic. Potrivit declarației lui Victor Ciutacu, confirmată ulterior de Victor Ponta, se pare că actorul ar fi refuzat să meargă la o unitate medicală pentru a-și face tratamentul obișnuit de frica unei posibile infectări cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Vladimir Găitan a murit la 73 de ani. Îndrăgitul actor lupta de mai mulţi ani cu o boală teribilă