Vladimir Găitan a murit la 73 de ani. Îndrăgitul actor lupta de mai mulţi ani cu o boală teribilă

Vladimir Găitan s-a stins din viaţă la vârstă de 73 de ani. Actorul ducea o luptă grea cu un cancer al sângelui.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 18:06
Vladimir Găitan a murit la 73 de ani. Îndrăgitul actor lupta de mai mulţi ani cu o boală teribilă

Vestea trecerii sale în nefiinţă a fost dată de actorul Vlad Rădescu, într-o postare pe Facebook.

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Actorul Vladimir Găitan s-a născut la 2 februarie 1947, la Suceava. A absolvit în 1970 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, clasa prof. George Carabin şi Elena Negreanu, potrivit site-ului Teatrului de Comedie.

Vladimir Găitan a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

A debutat pe scena Teatrului de Comedie, unde a realizat roluri memorabile în piese ca ”Mutter Courage” de Bertholt Brecht (1972), ”Trei surori” de A.P. Cehov (1975), ”12 oameni furioși” de Reginald Rose (1977), ”Cinema” de Jean Anouilh (1979), ”Pierrot” de Moliere (1980), ”Turnul de fildeș” de Viktor Rozov (1981).

Pe lângă numeroasele spectacole de teatru în care a jucat, Vladimir Găitan era o figură cunoscută şi în cinematografia românească. A jucat în peste 70 de filme şi seriale. Printre cele mai cunoscute se numără „Pe aici nu se trece”, „Vlad Ţepeş”, „Nea Mărdin miliardar”, „Ultima noapte de dragoste”, „Secretul lui Nemesis”, „Mircea”.

Citiţi şi Doliu în lumea teatrului! Actorul Vladimir Găitan a murit la vârsta de 73 de ani

Celebrul actor suferea de cancer limfatic de mai bine de 30 de ani. Acesta făcea transfuzii de sânge și citostatice la spitalul Fundeni, dar avea și o schemă de tratament medicamentos pe care trebuie să o respecte cu sfințenie.