Doliu în motorsport. Un mare campion a murit într-o capcană, în plină cursă

Unul dintre cele mai cunoscuţi piloti de enduro şi motocross din lume a murit în Mexic, în timpul celei de-a 46 ediţii a competiţiei Baja 1000.

18 nov. 2013, 10:17
Doliu în motorsport. Un mare campion a murit într-o capcană, în plină cursă

Campionul la AMA Hare&Hound, Kurt Caselli a murit la doar 30 de ani, în urma rănilor grave suferite în timp ce concura la SCORE Tecate Baja 1000, în Baja California, Mexic. Potrivit motomaniac.ro, informaţii în ceea ce priveşte incidentul sunt încă vagi, însă pretutindeni s-a zvonit că riderul KTM ar fi lovit o capcană făcută de om, în dreptul bornei 796 (din cele 883.1 mile ale cursei), în timp ce se afla în poziţia de lider al cursei şi se „lupta” cu alt potenţial câştigător de la echipa JCR Honda.

Vezi şi Tragedie pe pistă. Încă un deces la cursa auto-moto din Macao VIDEO

Caselli era recunoscut pretutindeni drept unul dintre cei mai buni piloţi off-road din lume. Multiplu campion AMA National Hare&Hound, campion WORCS şi multiplu câştigător al medaliei de aur la ISDE, californianul era abia la începutul unei cariere în rally racing, pilot în echipa KTM.

Tot în acest an, în iunie, Kurt Caselli a câştigat Desafio Ruta 40 Rally în Argentina – al doilea raliu internaţional la care participa, de la debutul sau la Dakar Rally, la sfârşitul anului 2012. Atunci, Caselli a câştigat două etape ale Dakarului, terminând pe locul 31 în debutul său la cea mai dificilă întrecere off-road din lume.