Tragedie pe pistă. Încă un deces la cursa auto-moto din Macao VIDEO

Cursele de automobile şi motociclete îşi cer din când în când tributul. Viteza halucinantă cu care bolizii sau motoarele puternice alearge pe pistă face ca accidentele să fie, de cele mai multe ori, tragice. Aşa s-a întâmplat vineri, în Macao, unde doi participanţi la o cursă auto-moto pe circuit urban şi-au pierdut viaţa în calificări.

RomaniaTV.net
16 nov. 2012, 15:50
Tragedie pe pistă. Încă un deces la cursa auto-moto din Macao VIDEO

După ce motociclistul italian Luis Carreira murise pe circuit, un alt pilot, Philipp Yau, în vârstă de 40 de ani, şi-a pierdut viaţa pe circuitul din Macao. Yau a pierdut controlul Chevrolet-ului Cruze pe care îl conducea, automobilul a lovit un zid de protecţie şi a luat foc, iar pilotul a rămas blocat în maşină.

Cu câteva ore mai devreme, italianul Luis Carreira, 35 de ani, a murit după ce a căzut cu motocicleta într-un viraj. În aceeaşi şedinţă de calificări, un alt italian, Stefano Bonetti, a fost victima unui accident, suferind mai multe fracturi.

Grand Prix-ul găzduit de Macao este compus din mai multe curse care se desfăşoară pe durata a patru zile.

„Nu cred că sunt probleme cu circuitul, există de 60 de ani”, a declarat Joao Manuel Costa Antunes, un membru al comitetului de organizare, care a adăugat că niciuna dintre cursele prevăzute în acest week-end nu a fost anulată, în ciuda accidentelor produse aici.