Doliu în presă. A murit fostul jurnalist şi analist politic Alin Bogdan. Avea 43 de ani

Analistul politic Alin Bogdan a încetat din viață în această dimineaţă. Vestea tristă a fost confirmată de Sidonia Bogdan, soția acestuia.

08 iun. 2021, 12:07
Doliu în presă. A murit fostul jurnalist şi analist politic Alin Bogdan. Avea 43 de ani

Presa românească a pierdut unul dintre cei mai talentați oameni. Jurnalistul și analistul politic Alin Bogdan s-a stins din viață la numai 43 de ani. Alin Bogdan a murit în această dimineaţă.

„Soțul meu, Alin Bogdan, a plecat lângă Dumnezeu. De lângă Domnul, își va veghea și iubi fetița.”, a scris Sidonia Bogdan pe Facebook.

Alin Bogdan a lucrat mulţi ani în presă în mai multe redacţii importante. A făcut primii pași în presă la doar 19 ani, când s-a angajat ca reporter la ziarul Adevărul. A urmat un deceniu dedicat meseriei de ziarist în redacțiile Gândul, Cotidianul, Evenimentul Zilei. Apoi a decis să devină consultant politic.

În ultimii ani, Alin Bogdan a fost analist politic și a lucrat împreună cu mai mulți politicieni importanți, printre care și Călin Popescu Tăriceanu.

Alin Bogdan a fost și fondatorul Editurii ContraMundum. În weekend, Alin Bogdan a participat la lansarea în România unei cărți foarte dragi lui „Să nu trăim în minciună” a scriitorului american Rod Dreher, carte tipărită la editura sa.

Veste morţii lui Alin Bogdan i-a întristat şi pe foştii colegii din presă.

„Doamne, Dumnezeule, ce veste cumplită, a murit Alin Bogdan, l-am întâlnit săptămâna trecută, a trecut pe la redacție să-mi lase volumul lui Rod Dreher, „Să nu trăim în minciună”… Nu-mi vine să cred, Dumnezeu sa-l odihnească, nu-mi vine să cred…”, a scris Robert Turcescu.

„Unul dintre cei mai cultivaţi ziarişti pe care mi-a fost dat sā-i întâlnesc – lucru rar în aceastā breaslā-, un om de o profunzime intelectualā remarcabilā, unul dintre cele mai talentate condeie din presā, spirit hâtru şi ludic, a plecat dintre noi în aceastā dimineaţā. Mult prea devreme. Mult prea brusc.
Alin Bogdan a fost un om remarcabil, un reper pentru mine, de la care am avut multe de învāţat. În plan personal şi profesional. Un prieten veritabil.
Drum lin, camarade, în Împārāţia lui Dumnezeu, pe care L-ai iubit atât de mult pe Pāmânt!”, a scris şi Silviu Sergiu.

Citeşte şi: Presa, în doliu! O îndrăgită prezentatoare a murit la 44 de ani din cauza unei boli necruţătoare