Doliu în presă. Jurnalistul a murit fulgerător la 52 de ani. Lasă orfan un copil de trei ani

Unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști care au activat în ultimii ani în județul Bihor a decedat sâmbătă, la doar 52 de ani!

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 08:14
Doliu în presă. Jurnalistul a murit fulgerător la 52 de ani. Lasă orfan un copil de trei ani

Zoltan Hizo era internat în Spitalul Judeţean din Oradea de două săptămâni, din pricina unei afecţiuni respiratorii. Starea lui a fost gravă în tot acest timp, el fiind intubat imediat după internare.

Surse medicale spun că afecţiunea a fost depistată târziu, pentru că Hizo nu s-a dus la medic decât după ce starea sa s-a agravat. Sâmbătă, inima lui Zoli a încetat să bată, iar cauza decesului pare a fi o embolie pulmonară.

 

În vârstă de 52 de ani, Zoltán Hizo a lucrat în presa locală mai bine de două decenii. Între anii 1995 şi 2001, a fost unul dintre producătorii și editorii staţiei locale Pro TV Oradea, iar apoi a fost, vreme de trei ani, director la Pro TV Miercurea Ciuc.

A revenit la Oradea pentru a prelua şefia postului local TV Transilvania, ulterior redenumit TTV. Aici, ani la rând, Hizo a moderat şi o emisiune cu teme politice, „Analiza din redacţie”.

În 2016, Hizo a trecut de cealaltă parte a ”baricadei”. A fost angajat purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, imediat după ce preşedinţia instituţiei a fost preluată de UDMR-istul Pásztor Sándor, iar ulterior, în 2018, a devenit directorul Asociaţiei Bihor West Professional a CJ, responsabile cu dezvoltarea învăţământului dual în judeţ.

Hizo era căsătorit şi avea un copil în vârstă de 3 ani.