Doliu în presa românească! Unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori din Televiziunea Română s-a stins din viaţă la 79 de ani

Presa din România este din nou îndoliată. Gheorghe Palcu, unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori de la Radio România și din TVR şi, totodată, interpret de muzică populară, a încetat din viată marți, 28 septembrie 2021.

30 sept. 2021, 15:55
Doliu în presa românească! Unul dintre cei mai cunoscuţi realizatori din Televiziunea Română s-a stins din viaţă la 79 de ani
Gheorghe Palcu, realizator TVR şi Radio România

Doliu în presa românească! Gheorghe Palcu şi-a dedicat viaţa Televiziunii Române timp de 33 de ani. “Viața Satului”, “Hora Satului”, “Tele-discul muzicii populare”, “Ansambluri folclorice”, “De dor, de dragoste, de joc”, “Tradiții interpretative”, “Virtuozi ai instrumentelor populare” sunt doar câteva dintre emisiunile TVR la care  Gheorghe Palcu și-a adus contribuţia, potrivit romania-actualitati.ro.

A lucrat ca realizator la Departamentul Folclor în cadrul Redacției Muzicale în SRR. A activat, de asemenea, ca realizator la Radio Vacanța, apoi realizator în TVR.

Gheorghe Palcu s-a născut în comuna Band, Judeţul Mureş, pe 29 noiembrie 1942. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă – Secţiile canto şi mandolină şi Conservatorul  „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti – Secţia pedagogie-dirijat, compoziţie (1964-1969).

Citeste si George Ciolac, cunoscut ca George Ness, a murit, după ce fusese infectat cu Covid 19. Făcea parte din taraful lui Dinescu

Încă din timpul facultăţii, a realizat culegeri de folclor în Bucovina, Maramureş, Bihor, nordul Olteniei, în Câmpia Transilvană, pe urmele lui Béla Bartók şi Constantin Brăiloiu. Culegerile sale cuprind piese din repertoriul tradiţional de cântece şi jocuri şi cel al sărbătorilor de peste an, inclusiv colinde.

Pentru activitatea sa profesională de excepţie, a primit numeroase premii şi distincţii, inclusiv Ordinul ziariştilor de aur, clasa I al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. În 2020, a devenit membru titular al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe.

Familia anunţă că înmormântarea regretatului realizator TV va avea loc vineri 1 octombrie, la ora 12.00, la Cimitirul Bellu Catolic.

Citeste si Doi soţi au murit de Covid ţinându-se de mână. Ambii erau vaccinaţi: „Tata credea că e din cauza sinusurilor”