Doliu în sport, un mare campion a murit la 25 de ani. Ministrul Eduard Novak, condoleanţe pe Facebook

Jaime Restrepo, un fost ciclist columbian, a fost găsit mort luni, în Columbia. Ciclistul a concurat cu o echipă continentală a României, Team Novak, în 2019-2021.

25 mai 2022, 14:16
Doliu în sport, un mare campion a murit la 25 de ani. Ministrul Eduard Novak, condoleanţe pe Facebook

Jaime Restrepo, un fost ciclist columbian, a fost găsit mort luni, în Columbia. Tânărul, în vârstă de 25 de ani, a fost împușcat cu o armă de foc.

Cotidianul El Tiempo anunță că Jaime Restrepo a fost împușcat mortal luni, în Antioquia, Columbia. Fostul rutier a fost acostat pe stradă, la ora 18:30, de doi indivizi pe o motocicletă, unul dintre suspecţi trăgând de mai multe ori în ciclist, cauzându-i moartea „în mai puţin de două minunte”.

Motivele odiosului atac sunt încă necunoscute, dar poliţia din Antioquia spune că modul de operare al criminalilor indică o reglare de conturi. Asta în cazul în care Restrepo nu a fost confundat cumva cu altcineva.

Unul dintre suspecţi – în vârstă de 35 de ani, a fost capturat, găsindu-se asupra lui un revolver de calibru 38, ca cel de la care au provenit gloanţele care l-au ucis pe Restrepo.

Restrepo a fost un fost ciclist de pistă și șosea, al cărui succes a venit în 2014, când a făcut parte dintr-o echipă de juniori care a participat la campionatul mondial de urmărire pe echipe.

Doliu în lumea sportului! A murit unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de la Dinamo

Ciclistul a concurat cu o echipă continentală a României, Team Novak, în 2019-2021. Ministrului Sportului, Eduard Novak, și-a exprimat regretele pe pagina sa de socializare.

”Drum lin, amigo! Mulțumim pentru tot ce ai făcut pentru noi! Nu te vom uita niciodată. Îngerii să te ocrotească!”, a scris Eduard Novak.

Doliu în lumea sportului. Triplu campion la kickbox, mort de COVID la 41 de ani. Sportivul era un cunoscut anti-vaxxer

În vârstă de 25 de ani, Restrepo s-a afirmat ca rutier de velodrom, câştigând contratimpul la Jocurile Pan-Americane, în 2014. În acelaşi an, a concurat la Mondialele de Ciclism pe şosea, în proba de contratimp, sosind pe locul 9 la Ponferrada (într-o cursă câştigată de Lennard Kamna, câştigător de etapă în Giro 2022).
În 2019, Restrepo a semnat cu echipa românească „Team Novak”, având rezultate promiţătoare: Top 10 în mai multe curse de categoria 2.1, inclusiv Turul Ungariei, Turul Serbiei sau Turul Ţinutului Secuiesc.

În momentul de faţă, înainte de tragedia de luni, Restrepo era fără echipă, dar municipalitatea din Ciudad Bolivar a explicat că acesta continua să se antreneze, sperând că va prinde un nou contract de profesionist.