Doliu în teatrul românesc. Regizorul Laurenţiu Azimioară a murit

Regizorul Laurențiu Azimioară a încetat, joi, din viață. Profesor la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti unde a predat între 1964 şi 1981, când s-a stabilit la Paris, Laurențiu Azimioară a fost un adevărat creator de teatru.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 15:54
Doliu în teatrul românesc. Regizorul Laurenţiu Azimioară a murit

În perioada șederii în România a colaborat cu Teatrul Mic și Televiziunea Română, a lucrat alături de nume sonore de artiști și a format generații dintre cele mai cunoscute astăzi.

A fost coleg de promoție cu Sebastian Papaiani, Stela și Rodica Popescu, Dorin Varga, Mihai Ciucă. A pus în scenă spectacole cu Grigore Vasiliu Birlic, Irina Răchițeanu, Octavian Cotescu, Rodica Tapalagă, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuță, Tatiana Iekel ș.a.

În 2002 Laurențiu Azimioară a construit la Paris un univers teatral: Théatre de l’Orme. Teatru în care și-a dorit să dezvolte un repertoriu deschis către dramaturgia românească: „Aş vrea foarte mult ca prin teatrul meu lumea să se apropie de cultura română”, spunea Laurențiu Azimioară, potrivit Uniter.ro.

Deputatul PSD Răzvan Rotaru, în doliu. Tatăl acestuia a murit

În vârstă de 78 de ani, Ilie Rotaru a decedat în spital, unde fusese internat înaintea sărbătorilor de iarnă, scrie monitorulbt.ro. Ilie Rotaru s-a stins după o luptă cu o boală necruțătoare.

În anii de după evenimentele din 1989, Ilie Rotaru a fost unul dintre cei care s-au implicat în organizarea asociațiilor de proprietari, participând la discuțiile cu municipalitatea în soluționarea unor probleme de interes general.