Doliu în teatrul românesc! Unul dintre marii actori români a părăsit scena vieţii

Teatrul românesc este, de azi, mai sărac. Actorul Remus Mărgineanu, cunoscut din filme precum „Drumul Oaselor”, „Imposibila iubire” sau „Cardinalul”, a trecut la Domnul.

17 apr. 2022, 23:19
Doliu în teatrul românesc! Unul dintre marii actori români a părăsit scena vieţii

Doliu în teatrul românesc. Anunţul decesului a fost făcut de Teatrul Național Craiova. Actorul împlinise 84 de ani în urmă cu mai puţin de o lună.

Primim o veste extrem de tristă astăzi: a încetat din viață actorul și profesorul Remus Mărginean, societar de onoare al Naționalului craiovean. Domnului Mărginean îi datorăm înființarea școlii de teatru din Craiova. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scrie Teatrul Național Craiova.

Citeste si Primele imagini cu Bruce Willis după ce a renunțat la cinematografie din cauza problemelor de sănătate. Cum a fost surprins celebrul actor

Doliu în teatrul românesc

Pe lângă piesele în care a jucat la Teatrul Național Craiova, actorul este cunoscut și din filme precum „Buzduganul cu trei peceți” (1977), „Vlad Țepeș” (1979), „Vacanță tragică” (1979), „Drumul oaselor” (1980), „Imposibila iubire” (1984), „Loverboy” (2011) sau „Fals tratat de mântuire a sufletului” (2011).

Ultimul film în care a jucat Remus Mărgineanu a fost „Cardinalul” (2019), un film a cărui acțiune se petrece în anii ’50, când conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestați și închiși în penitenciarul de la Sighet.

Remus Mărgineanu s-a născut la 22 martie 1938 la Cugir, județul Alba.

Citeste si Cum arată acum boierul Sumbul din „Suleyman Magnificul”. Actorul este de nerecunoscut