Doliu în televiziune. Toată lumea îl ştia pe legendarul prezentator

Amurit Hugh Downs, legendarul prezentator de televiziune al posturilor NBC şi ABC.

RomaniaTV.net
04 iul. 2020, 07:29

Hugh Downs a fost celebru şi pentru emisiunile de divertisment precum „Concentration”. Din păcate pentru familie şi cei care îi urmăreau activitatea, el a murit joi, la venerabila vârstă de 99 de ani.

Decesul s-a produs la reşedinţa acestuia din Scottsdale (statul Arizona) relatează EFE, citată de Agerpres.Cea care a dat veste tristă a fost chiar nepoata lui Downs, care a anunţat decesul prin intermediul unui comunicat de presă în  care şi-a exprimat durerea şi regretele.

Doliu în România. A murit unul dintre cei mai renumiţi medici ai ţării 

Hugh Downs s-a născut la Akron, Ohio, iar prima oară a apărut pe sticlă în septembrie 1945. El va rămâne în memoria publicului pentru recordul Guinness deşinut pentru cel mai longeviv prezentator de emisiuni cu cele mai multe ore de televiziune la activ.

Downs şi-a început cariera ca prezentator la un post de radio din Detroit, oraş unde în care şi-a terminat totodată şi studiile de profil. A urmat mutarea la Chicago, unde şi-a continuat cariera în ce mai strălucitor mod. El a stârnit zâmbete şi simpatia telespectatorilor adesea.

Spre exemplu, într-un interviu a declarat că înainte de prima sa audiţie pentru un post la televiziune, „nu a văzut niciodată o emisiune” pe micile ecrane.

Printre primele emisiuni de divertisment prezentate de Downs s-a numărat spectacolul cu marionete „Kukla, Fran and Ollie”, un reper în materie.

În anul 1954, el a decis să schimbe atmosfera şi s-a mutat la New York, unde a lucrat pentru o scurtă perioadă alături de Arlene Francis în cadrul emisiunii „Home”. 

Downs a fost apreciat şi pentru sinceritatea sa, mai ales într-o lume în care puţini lasă să se vadă adevărata personalitate. El dezvăluia că iniţial nu a vrut să lucreze în televiziune, din cauza faptului că o considera „nu foarte populară”.

Totuşi, odată intrat în domeniu, şi-a dat seama în timp că este un loc de muncă mai rentabil decât credea iniţial. În 1956 el obşine şi primul său contract important din postura de prezentator al ultimului sezon al emisiunii „Caesar’s Hour”, condusă de legendarul comediant Sid Caesar.

 

A urmat cooptarea lui în echipa de la „The Tonight Show” un an mai târziu. El a prezentat emisiunea cinci ani, dar a devenit celebru pentru participarea sa la emisiunea „20/20” a postului ABC.

Producţia menţionată l-a făcut să continue proiectul din 1978 până în 1999, anul retragerii sale.

„Hugh şi cu mine aveam personalităţi şi stiluri diferite, dar ne completam reciproc”, a scris colega lui de platou Barbara Walters.

Conform The Washington Post, mai multe detalii pot fi citite în memoriile publicate de aceasta în 2008 sub titlul „Audition”.

 

sursa: Agerpres