Doliu în televiziunea română. Prezentatoarea de la "Steaua fără nume" şi "Floarea din grădină" a murit

Publicat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 10:30 // Actualizat: Vineri, 16 Noiembrie 2018 11:24 // Sursa: romaniatv.net

Doliu în televiziune, după ce Simona Patraulea a murit la vârsta de 87 de ani. Ea prezentat emisiunile „Steaua fără nume” şi „Floarea din grădină”, de la TVR.

Simona Patraulea și-a făcut debutul la Televiziunea Română la prima ediție a festivalului Cerbul de Aur.  Ulterior, a prezentat emisiunile „Steaua fără nume” şi „Cu mască, fără mască”.

Ea a fost, timp de 13 ani, gazda emisiunii în care şi-au făcut debutul nume mari ale folclorului românesc, printre care Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Maria Dragomiroiu, Nicolae Rotaru, Nicolae Mureşan.

Într-un interviu acordat în anul 2016 pentru TVR 2, prezentatoarea a povestit ce se întâmpla în anii 70, când au fost emisiunile concurs.

„Se formau de cele mai multe ori cozi kilometrice în locul unde se desfășurau preselecțiile. Veneau mii de tineri interpreți de cântec popular care își doreau să participe la Floarea din grădină.

Eram nevoiți să apelăm la poliție pentru a păstra ordinea și pentru a debloca strada unde concurenții așteptau să intre în fața comisiei de selecție”, spunea Simona Patraulea.

După ce Simona Patraulea, a ieșit la pensie, „Floarea din grădină” a fost întreruptă. Ea a fost reluată după mulți ani de o altă echipă.

Moartea ei este deplânsă de mai multe voci din lumea muzicii populare.

„Am mai pierdut o valoare a folclorului românesc și a culturii românești în general, pe doamna SIMONA PATRAULEA, cea care a adus la lumină atâtea și atâtea nume reprezentative pentru cântecul popular, prin marcanta emisiune FLOAREA DIN GRADINĂ!

Am avut șansa să fiu jurizat de dumneaei în toate cele trei etape ale concursului televizat RAPSODIA ROMÂNEASCĂ de la Favorit Tv în anul 2010, rămânând de atunci apropiați sufletește!

Un profesionist dar mai ales un om ales, cu suflet nobil! Veșnică recunoștință! Dumnezeu sa o odihnească în pace! ” a scris Gabriel Lungu, cântăreț de muzică populară.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H