Doliu în tenis. A murit o legendă. I-a antrenat pe Andre Agassi, Boris Becker şi Serena Williams

Americanul Nick Bollettieri, considerat unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria tenisului pentru rolul pe care l-a jucat în formarea mai multor vedete ale acestui sport, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 91 de ani.

05 dec. 2022, 15:08
Doliu în tenis. A murit o legendă. I-a antrenat pe Andre Agassi, Boris Becker şi Serena Williams

Doliu în tenis. Americanul Nick Bollettieri, considerat unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria tenisului, a murit. Deşi a fost doar un jucător amator, ca antrenor este considerat un revoluţionar, capabil să scoată tot ce este mai bun din fiecare jucător, chiar şi cu preţul unei exigenţe maxime.

Citeşte şi: Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea la Palatul Windsor. Ţinută superbă purtată de sportiva de origine română FOTO

Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Maria Şarapova, Tommy Haas, Martina Hingis, Venus şi Serena Williams, Boris Becker şi Marcelo Rios sunt doar câţiva dintre jucătorii care au trecut pe la academia pe care Nick Bollettieri a deschis-o în 1978, în Florida.

Citeşte şi: Ce decizie au luat sponsorii Simonei Halep după scandalul de dopaj. Câţi bani încasa fostul lider WTA în fiecare an VIDEO

Fiul unor imigranţi italieni, Nick Bollettieri a absolvit filosofia şi a studiat dreptul, iar apoi a servit în armata Statelor Unite înainte de a începe să predea lecţii de tenis la un hotel din Porto Rico. După ce şi-a descoperit vocaţia, el a deschis academia care l-a făcut celebru şi care a condus zeci de jucători în elita tenisului mondial.