Doliu în zi de mare sărbătoare. Părintele a murit în curtea bisericii la doar 56 de ani, a fost găsit de enoriaşi fără suflare

Preotul Benedict Cuciureanu a fost fiu de preot și slujea în biserica în care a slujit și tatăl său, pr. Gheorghe Cuciureanu, aproape 24 de ani. Şi tătăl lui a murit într-un mod asemănător, după un infarct cu faţa la altar, lângă un tei secular.

30 nov. 2022, 18:33
Doliu în zi de mare sărbătoare. Părintele a murit în curtea bisericii la doar 56 de ani, a fost găsit de enoriaşi fără suflare

Doliu printre preoții suceveni după ce un coleg în vârstă de 56 de ani a murit subit în apropierea bisericii din Sadova în care slujea. Marți, în jurul orei 13.30, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din Sadova că l-a găsit decedat pe preot în curtea Bisericii Sf. Nicolae din localitate.

Din păcate, la sosirea echipajului de la Serviciul de Ambulanță Suceava s-a constatat că preotul Benedict Cuciureanu era decedat, probabil din seara anterioară.

Lumea creștină este în doliu! A murit cel mai iubit preot al Bisericii Ortodoxe Române

Din cercetările preliminare ale poliției a rezultat că preotul a plecat de acasă de luni seară și s-a dus pe un teren pe care avea depozitate lemne. Alarma s-a dat abia a doua zi pentru că preotul era singur acasă.

Benedict Cuciureanu a fost găsit decedat pe un teren al bisericii, pe traseul de unde a luat lemnele cu care se îndrepta spre casa parohială.

Polițiștii nu au identificat urme de agresiune sau alte elemente care să le aducă suspiciuni. Se bănuiește că a fost vorba de un infarct, mai ales că preotul avea afecțiuni cunoscute.

Conform procedurilor, a fost deschis un dosar penal și se continuă cercetările. Necropsia va aduce certitudini privind cauza morții.

Preot filmat în timp ce fura bani cu umeraşul din cutia milei. Scene şocante surprinse într-un lăcaş de cult din Bucureşti

Preotul Benedict Cuciureanu a fost fiu de preot și slujea în biserica în care a slujit și tatăl său, pr. Gheorghe Cuciureanu, aproape 24 de ani, părinte care a plecat la Ceruri în dimineața zilei de 21 mai 1997. Conform https://luceafarul.net/, „Preotul Gheorghe Cuciureanu mergea la sfânta biserică pentru oficierea slujbei religioase, a căzut la câțiva metri de locuința sa sub un tei secular cu fața spre Sfântul Altar. A făcut infarct. Prezbitera Emilia l-a observat imediat, a ajuns la el, i-a făcut respirație artificială, a anunțat ambulanța care l-a dus la spital, dar nu s-a putut face nimic. După o viață binecuvântată de Dumnezeu cu ani mulți și fapte alese pentru care i s-a acordat gradul de preot iconom stavrofor sufletul preotului Gheorghe Cuciureanu a trecut în veșnicie, la vârsta de 60 de ani”.

Fostul preot Daniel Balaş a făcut accident în Dubai: „Mi-am dat seama că totul în viaţă e până la un punct”. Reacţia firmei de la care a închiriat bolidul l-a şocat

La 25 de ani după plecarea în Veșnicie a pr. Gheorghe Cuciureanu, fiul său Benedict Cuciureanu a avut aproape aceeași soartă: a fost găsit decedat pe un teren al bisericii, pe traseul de unde a luat lemnele cu care se îndrepta spre casa parohială.

Părintele Benedict mai are doi frați și o soră, dar și o fiică stabilită la Cluj. Trecerea părintelui Benedict la cele veșnice lasă un mare gol în inima mamei sale, în inima soției, fiicei, a fraților săi, a întregii comunități din Sadova.